10 лесни средства за отстраняване на паяци

- 10 лесни средства за отстраняване на паяци - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Повечето видове паяци са безвредни за хората. Някои може дори да кажат, че паяците са наши приятели, защото убиват много неприятни насекоми. Не можем да спорим с това, но със сигурност не искате те да бъдат във вашия дом, заемайки всеки ъгъл, който могат да намерят, нали?За щастие има някои естествени репеленти, които държат тези нежелани гости далеч от дома ви!

  1. Етерично масло от мента + течност за миене на съдове

Татяна Кочкина // Shutterstock

Смесете три чаши вода, 1 супена лъжица. течност за миене на съдове и 1 с.л. ментово етерично масло и се изсипва в спрей бутилка. Разклатете го добре и вашият репелент е готов! Не забравяйте, че тази смес има за цел да отблъсне паяците, а не да ги убие.  1. Канела

Поръсете го извън къщата си и паяците вече няма да са толкова нетърпеливи да влязат вътре.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 21 признака на излагане на мухъл, които е добре да знаете

  1. Мъжки памучни топки

Памучните топки, напоени с етерично масло от мента, не само миришат страхотно, но и предотвратяват влизането на паяци в дома ви. Поставете ги под къщата си и можете да забравите за паяците!

  1. Кестени

Елена Зайчикова // Shutterstock

Поставете кестени или конски кестени около къщата си; те съдържат вещество, което паяците не харесват.

  1. Солена вода

Можете да направите това солено решение, за да убиете паяци. Добавете една унция сол към един галон топла вода, разбъркайте добре, изсипете разтвора в спрей бутилка и напръскайте тази течност направо върху паяци и гнезда на паяци.

  1. бял оцет

Добавете бял оцет към водата и го напръскайте върху пукнатини; паяците няма да го харесат

  1. Цитрусови кори

Паяците мразят цитрусите. Триенето на цитрусови кори върху любимите места на паяците ще помогне да ги държите далеч. Лакът за мебели с аромат на лимон също работи добре, за да отблъсне паяците.

чрез GIPHY

  1. Кедрови закачалки.

Кедровите закачалки ще предпазят паяците от гардероба ви.

  1. Тютюн

Добавете тютюн към вода и го напръскайте като смесите, споменати по-горе.

  1. Кокосово масло

Използвайте смес с 1/3 кокосово масло и 2/3 вода и я напръскайте в зони, които паяците биха използвали, за да влязат във вашия дом.

Източници: RemedyDaily , TOP10 домашни средства , Домашни средства за хакове

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ефективни съвети, за да се отървете от дървеници и да предпазите дома си от нападение от вредители


Тази публикация е само с информационна цел. Не е предназначен за предоставяне на медицински съвети. Fabiosa не поема отговорност за евентуални последици от каквото и да е лечение, процедура, упражнения, модификация на диетата, действие или приложение на лекарства, които са резултат от четене или следване на информацията, съдържаща се в тази публикация. Преди да предприеме някакъв курс на лечение, читателят трябва да се консултира с техния лекар или друг доставчик на здравни грижи.

Популярни Публикации