3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса

Последни актуални новини 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса на Fabiosa

Косата ни е изложена на постоянен стрес, било то лято или зима. Температурните промени, екологичните и други фактори в крайна сметка правят косата скучна и чуплива. И дори прическите в салона не изглеждат толкова красиви, както преди. Има много инструменти, които могат да подхранват косата и да й вдъхнат нов живот. И в тази статия ще се спрем на ленените семена (ленено семе) и лененото масло.

3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава косаХората, които водят здравословен начин на живот, познават лененото семе като източник на мастни киселини и фибри. И както се оказва, лененото масло и семената могат да се използват като маски и гелове за коса. Можете дори да приготвите тези екологични и безсулфатни козметични продукти у дома!Но първо, нека разгледаме няколко въпроса, които може да имате.

Какви са ползите от лененото семе за коса?

  1. Съдържа витамин Е, който ускорява растежа на косата.
  2. Освен това е богата на омега-3 мастни киселини, което прави косата по-еластична и силна.

Как да използваме ленено семе или ленено масло?

1. Маска от ленено масло

3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава косаПърво загрейте маслото до хладка температура и с нежни масажиращи движения го нанесете върху косата и скалпа. Увийте главата си с кърпа и оставете маслото да попие за около половин час. След това измийте маската с топла вода. Можете да го повтаряте 2-3 пъти седмично.

2. Кокосово масло и маска от ленено семе

3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса

Смлени ленени семена и ги смесете с кокосово масло. Нанесете сместа върху скалпа и оставете за 40-45 минути. Тази маска за коса, източник на мастни киселини, ще предпази косата от негативните ефекти на околната среда и ще й придаде копринено покритие.3. Ленен гел за коса

3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса

Можете да направите този екологичен козметичен продукт у дома! Смесете 1/4 чаша ленени семена с две чаши вода в малка тенджера, поставете на котлона и гответе до плътност. Добавете една супена лъжица лимонов сок и изчакайте течността да се охлади. Прецедете и изсипете в съд за съхранение. Можете да използвате този продукт всеки ден.

Има ли противопоказания?

3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса 3 Направи си сам ленени продукти за коса за разкошна и здрава коса

  1. Ако се използва за външно приложение, може да причини алергични реакции. Преди да използвате продукт от ленено семе, нанесете няколко капки върху гънката на ръката си и внимавайте за кожни реакции.
  2. Вътрешната употреба на продукти от ленено семе не се препоръчва за бременни жени, прекомерната консумация на ленени семена като хранителна добавка може да доведе до нарушаване на менструалния цикъл, а големите количества фибри могат да доведат до лошо храносмилане.

Не забравяйте да прочетете състава и да разберете за възможните противопоказания, преди да използвате какъвто и да е козметичен продукт, дори ако той е ленено семе, ползите от което са безспорни!

И как използвате лененото семе? Споделете с нас в коментарите, моля!


Тази статия е само с информационна цел. Преди да използвате някоя от информацията, предоставена по-горе, консултирайте се със сертифициран специалист. Използването на гореописаната информация може да навреди на здравето. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи никаква отговорност за вреди или други последици, които могат да произтекат от използването на информацията, предоставена по-горе.

Популярни Публикации