3 емблематични криптични фрази на Fonzie, които хората използват дори 30 години след края на шоуто

- 3 емблематични фрази на Fonzie, които хората използват дори 30 години след края на шоуто - Celebs - Fabiosa

Щастливи дни е едно от най-известните телевизионни предавания на всички времена. Пуснат през 1974 г., той продължи 11 пълни сезона и ни донесе някои от най-запомнящите се герои, а Артър Хърбърт Фонзарели, обикновено наричан просто „Fonzie“ или The Fonz, „със сигурност е едно от основните лица на сериала.Вграждане от Getty Images

Той беше жива картина на това, което се смяташе за страхотно и изключително, и измисли няколко закачливи думи, които се използват широко и сега. И днес ще ви разкажем повече за три от най-известните крилати фрази, измислени от легендарния Фонзи.

1. Точен свят

чрез GIPHY

Exactamundo беше една от най-често използваните думи, които като че ли звучаха на испански (въпреки че не бяха). Fonzie обаче използва много епитети с усилвател на суфикса - Амунд : congratsamundo, coolamundo, dumpamundo и т.н. Във всички случаи тази странна конструкция имаше за цел да добави повече цветове към оригиналната творба и да я накара да звучи по-изразително.2. Седнете на него!

чрез GIPHY

Тази фраза е като визитна картичка на цялото шоу. Изобретено от продуцента на комедийния сериал Боб Брунър, най-вероятно това е промяна на фразата седене и завъртане, предполага Ментален конец .

3. Фонзи

чрез GIPHY

Докато е прякор за Щастливи дни „най-популярният герой,„ Fonzie “също е крилата фраза, използвана за описване на човек като„ готин “.

Любопитното е, че може би никога няма да го получим, ако създателите на шоуто не са променили името на героя в последния момент. В началото Артър трябваше да има различно фамилно име и следователно друг псевдоним - Masciarelli и „Mash“ съответно.

Издигане на видно място

gettyimages

Фонзи имаше огромен ефект не само върху феновете на Щастливи дни но и върху актьора, изиграл ролята на Хенри Уинклер. Първоначално създателите на шоуто виждаха Fonz като второстепенен герой, но скоро след излъчването на шоуто, очарователният моторист се превърна в едно от основните лица на сериала.

Тази роля спечели на Хенри Уинклер две статуи 'Златен глобус' и три номинации за наградите 'Primetime Emmy'. Това също даде чудесен старт на холивудската му кариера. С течение на годините мъжът стана доста успешен в множество области, от актьорско майсторство до сценарий до продуцентство.

Въпреки това, Фонзи от Щастливи дни винаги ще бъде най-разпознаваемата му работа. В края на краищата, комедията, посветена на рутинния живот на американците през 50-те години, е едно от най-емблематичните телевизионни предавания в историята.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 странни думи, създадени от легендарния принц и значение зад тях

Популярни Публикации