5 лесни хакове как да предпазите черните дрехи от избледняване при пране

Всички знаем предимствата на черните цветни дрехи. Черните дрехи ни карат да изглеждаме по-стройни. Черните дрехи изглеждат шик. Черните дрехи могат да ви накарат да се откроите или да се скриете.

Всички знаем предимствата на черните цветни дрехи. Черните дрехи ни карат да изглеждаме по-стройни. Черните дрехи изглеждат шик. Черните дрехи могат да ви накарат да се откроите или да се скриете.Някои изследвания дори показват, че носенето на черни дрехи може да помогне на хората да се чувстват по-уверени и интелигентни, което го прави един от най-добрите избори за срещи.

5 лесни хакове как да предпазите черните дрехи от избледняване при пранеДмитрий_Tsvetkov / Shutterstock.com

5 лесни хакове как да предпазите черните дрехи от избледняване при пранеsomemeans / Shutterstock.com

Но черните дрехи, както и всички други тъмни цветове, изглеждат доста тъжни, когато избледнеят. С тези лесни трикове можете да откриете как да перете правилно тъмните си дрехи, така че да запазят цвета по-дълго и да изглеждат по-добре.Съвети как да перете черни дрехи

1. Опитайте се да перете дрехите си по-малко.

Колкото и да се опитвате да се грижите за дрехите си, процесът на пране ще изтощи багрилото. Това е прост факт. Но можете да ограничите избледняването, като измивате по-малко тъмните дрехи, като го правите само когато е необходимо. Въпреки това, черното бельо и чорапите трябва да се перат след едно носене.

2. Сортирай като професионалист.

Когато сортирате дрехи за пране, опитайте се да запазите тъмните дрехи на една купчина. Боята тече по време на цикъла на пране. Но ако няма по-леки дрехи, които да накиснат тъмната боя, тя ще бъде реабсорбирана обратно в черните дрехи.

3. Обърнете дрехите си навътре.

Черният цвят избледнява поради триенето, което се появява, когато дрехите се търкат едно в друго в пералната машина. Като обърнете дрехите си с главата надолу, ще запазите външния вид на дрехите си.

Африка Студио / Shutterstock.com

4. Използвайте правилната температура на водата.

Горещата вода насърчава процеса на избледняване на багрилото, така че не забравяйте винаги да използвате най-студената температура на водата, когато перете тъмни дрехи.

5. Избягвайте слънцето.

Избягвайте да сушите черните си дрехи навън, тъй като изсушаването им на пряка слънчева светлина ще направи цвета избледнял. Вместо това опитайте да използвате вътрешна решетка за сушене и да я поставите далеч от пряка слънчева светлина.

pornpan sangkarat / Shutterstock.com

Допълнителни хакове

Ако тези трикове не са достатъчно полезни, ето няколко допълнителни хакове, които можете да опитате:

  • оцет - по време на цикъла на изплакване, добавете 8,45 унции (250 мл) бял дестилиран оцет директно към басейна на пералната машина;
  • сол - добавете 4,22 oz (125 ml) трапезна сол към цикъла на пране, поставете го директно в основната вана на машината;
  • сода за хляб - поръсете 4,22 унции (125 мл) сода за хляб във ваната на пералнята, след като я напълните с черните дрехи.

Кажете ни дали някой от тези трикове е работил. И ако знаете други съвети как да запазите черния цвят на дрехите си, споделете ги с нас!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 често срещани грешки при пране, които могат да развалят дрехите и пералната машина


Този материал е предоставен само с информационна цел. Някои от продуктите и предметите, обсъдени в тази статия, могат да причинят алергична реакция и да навредят на вашето здраве. Преди употреба се консултирайте със сертифициран техник / специалист. Редакционният съвет не носи отговорност за вреди или други последици, които могат да бъдат причинени от използването на методите, продуктите или предметите, описани в тази статия.

Съвети Дрехи
Популярни Публикации