53-годишната Моника Белучи, майка на две деца, стана ново лице на Nivea и споделя мислите си за красотата

- 53-годишната Моника Белучи, майка на две деца, стана ново лице на Nivea и споделя мислите си за красотата - Знаменитости - Fabiosa

Какво мислите за стареенето и стереотипите, наложени от обществото?

Изглежда, че стареенето става по-лесно при мъжете, отколкото при жените. Това няма нищо общо с функционирането на нашите тела, а само със стереотипите и ролите, наложени от обществото.Евгений Атаманенко / Shutterstock.com

Някои казват, че с години мъжете стават още по-красиви, но какво се случва с жените? Днес виждаме някои жени, които се стремят да постигнат това, което всъщност е непостижимо - „вечна младост“. Грим, операции и други лечения са там, за да задоволят тази амбиция, макар и за кратко. Но колко хубаво би било да приемем промените в нашите тела!

За да поговорим малко по тази тема, списание Vanity Fair интервюира жена, която се смята за една от най-красивите в Италия, Моника Белучи, италианска актриса и модел.Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 3 май 2018 г. в 10:48 ч. PDT

Белучи беше избран да представлява лице на Nivea в нова кампания против стареене. Актрисата призна, че е изненадана от избора си, но това й позволи да сподели мислите си за най-важната тема за много жени: стареенето.

Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 11 януари 2018 г. в 12:52 ч. PSTТя е майка на две деца: Дева е родена през 2004 г. и Леони през 2010 г. Тялото на актрисата никога не е било същото, но тя не би го променила за нищо на света.

Когато имах малките си момиченца, се улесних, може би защото бях толкова щастлива да бъда майка, че наличието на няколко килограма изобщо не ме безпокои. (...) Нямам уникален код за красота, дразня се от конвенциите, които налагат да бъдеш по определен начин.

Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 4 май 2018 г. в 11:58 ч. PDT

За стареенето може да се каже много, но преди всичко това е естествен процес, от който не трябва да се страхуваме. Всъщност стареенето на тялото означава подмладяване на душата и в крайна сметка постигане на мъдрост. С всяка изминала година научаваме нещо ново, разширяваме вижданията си и сме по-уверени в това кои сме.

С възрастта ставате все по-ценни нещата, по-добре оценявате връзката си с огледалото, не се гледате на всеки две минути.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 лесни и ефективни упражнения, за да изглежда лицето ви по-тънко и по-младо

Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 10 май 2018 г. в 11:00 PDT

Моника казва, че е доволна от тялото си:

Ако жена на 50-годишна възраст се облича като двадесетгодишна, никой крем никога няма да реши този проблем. Необходимо е да се разбере, че дори с възрастта човек не е задължително да стане по-възрастен или по-малко секси.

Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 9 май 2018 г. в 11:49 ч. PDT

Публикация, споделена от Моника Белучи (@monicabellucciofficiel) 11 май 2018 г. в 8:59 ч. PDT

Белучи не е обсебен от диетите. Всъщност тя яде „по малко от всичко“. Според нея здравето на тялото е просто „знак за психично здраве“.

Благодарим на Моника Белучи за нейните мъдри думи. Може би съвременните жени осъзнават по-добре собственото си тяло, промените и истинската красота, тази, която е вътре.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Най-старият модел бельо в света има мощно послание за стареенето

Моника Белучи Красота
Популярни Публикации