8-годишно момиченце стана осиротяло, след като изгнилите картофи унищожиха цялото й семейство

- 8-годишно момиченце стана осиротяло, след като изгнилите картофи унищожиха цялото й семейство - Семейство и деца - Fabiosa

Мария Челсихева е била само на 8 години през 2013 г., когато е останала сирак. Обстоятелствата около смъртта на цялото й семейство все още остават много обезпокоителни. Семейството й съхранявало картофи през зимата в избата си. Те обаче не знаеха, че картофите са изгнили и създават токсични изпарения.

Камера Candus / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Прост градински хак за отглеждане на розови резници с помощта на картофи

Баща й Михаил Челишев влезе в избата, без да знае състоянието на картофи . Той се задави с вредните изпарения и умря. Съпругата му Анастасия, притеснена от отсъствието на съпруга си, реши да го потърси в избата. Тя също беше отровена от бензина и умря.Скоро след това синът им Георги, който по това време бил на 18 години, отишъл да търси родителите си в избата. Той също е бил обзет от бензина и е починал. Накрая 68-годишната майка на Анастасия, Ираида, се обадила на съседите си за помощ.

За съжаление старата дама не чакаше помощ, преди да намери пътя до избата. Тя също е била убита от изпаренията. Малката Мария беше единствената останала жива в къщата.

AlessandraRC / Shutterstock.comПолицията твърди, че Ираида е оставила вратата на избата отворена и това е позволило на газа да се разсее. По-късно Мария слезе в избата, само за да намери телата на мъртвото си семейство. След инцидента роднини поеха отговорността да се грижат за Мария.

Инцидентът е станал в град Лаишево, близо до Казан, в руската република Татарстан на река Волга. Михаил беше професор по право във федералния университет в Казан. За него и семейството бе отслужена панихида при преминаването им.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ако тези 6 артикула са намерени във вашия хладилник, значи грешите в безопасността на храните!

Газът от гнили картофи може да бъде смъртоносен

Картофите съдържат гликоалкалоиди, които са част от група токсични съединения, открити в храна . Соланинът е най-популярен и се среща и в пасхар (Atropa belladonna). Тези токсини могат да причинят сериозно увреждане на нервната система, което води до дезориентация и слабост.

rvdw images / Shutterstock.com

Американската национална програма по токсикология предполага, че средностатистическият американец консумира най-много 12,5 mg / ден соланин от картофи (токсичната доза е няколко пъти тази в зависимост от телесното тегло).

Светлината, физическите щети и продължителното излагане на слънчева светлина увеличават токсичността на картофите, тъй като гликоалкалоидите бързо се натрупват.

Дмитрий Гутковски / Shutterstock.com

Готвенето унищожава някои от тези токсини, но все пак е препоръчително да проверите картофите за повреди, преди да ги изядете. Отново, уверете се, че картофи не се оставят да седят твърде дълго или да са изложени на слънчева светлина.

Източник: Dailymail

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 8 храни, които често се възприемат като нездравословни, но всъщност не са

Семейство
Популярни Публикации