Жената от Алберта твърди, че терапията с урина е помогнала да отслабне наполовина. Наистина ли тази практика е безопасна и ефективна?

Последни актуални новини Жената от Алберта твърди, че терапията с урина е помогнала да отслабне наполовина Наистина ли тази практика е безопасна и ефективна? на Фабиоза

От всички тенденции за „естествено здраве“ терапията с урина е доста странна. Тези, които популяризират и практикуват терапия с урина, която включва пиене на собствена урина (а понякога и локално прилагане), твърдят, че тя може да излекува всякакви заболявания, от акне до рак. Но има ли истина в тези твърдения?

неопределеноПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Какво е пропускливото черво? Как да разберете дали го имате и какво да направите с негоЖената от Алберта популяризира терапията с урина, твърдейки, че тя действа като магия за отслабване

Лия Сампсън, 46-годишна жена от Алберта, Канада, беше болезнено затлъстела. Лия спазваше типична американска диета, страдаше от хронична умора и стигна до момент, в който ръцете и ръцете й станаха толкова вцепенени, че не можеше да мие зъбите си или да гребе косата си. След това тя намери това, за което твърди, че е „Чудодейно лечение“ - пиене на собствена урина.През 2013 г. Лия научи за тази практика на „естествено здраве“. Започнала да пие собствената си урина, което прави и до днес. Тя също изплаква устата и очите си и измива косата си с урина.

Откакто започна да практикува терапия с урина, жената загуби около половината от теглото си. Тя казва, че се чувства по-добре от всякога и призовава другите да опитат тази „терапия“.Лия отдава загубата на тегло на пиенето на урина, но също така си струва да се спомене, че тя е преминала към палео диета. От научна гледна точка диетата помогна на Лия да свали нежелани килограми, а не урината, която тя сега популяризира.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Поставяне на лук в чорапи за лечение на настинки и грип: действа ли?

Ефективна и безопасна ли е терапията с урина?

Има много твърдения за предполагаемите ползи от терапията с урина, идващи от естествените ентусиасти, но няма абсолютно никакви научни доказателства в подкрепа на тези твърдения. По-важното е, че лекарите не препоръчват терапия с урина, тъй като е потенциално опасна.

неопределенопленой м / Shutterstock.com

Противно на общоприетото схващане, урината не е стерилна. Дори здравата урина съдържа бактерии, които тя улавя в уретрата и от кожата при излизане от тялото. Установено е, че дори урината, взета директно от пикочния мехур, съдържа бактерии. Не е ясно дали тези микроорганизми могат да причинят заболяване, но определено не е нещо, което бихте искали да пиете.

неопределеноChamaiporn Naprom / Shutterstock.com

В допълнение към това, урината съдържа някои странични продукти от метаболизма, които често се наричат ​​„токсини“. Те се намират в урината в малки количества и може да не ви разболеят сериозно при поглъщане, но могат да окажат ненужно натоварване на бъбреците и да попречат на тяхната функция. Вашето тяло се опитва да се отърве от тези странични продукти, защо да ги поставяте обратно, като пиете собствената си урина?

Също така, има популярен мит, че урината може да помогне за почистване на рани. Това абсолютно не е вярно: урината не притежава никакви антисептични свойства. И, както споменахме по-горе, той съдържа бактерии!

неопределеноДоро Гузенда / Shutterstock.com

Има още един мит: Пиенето на собствена урина може да ви спаси от дехидратация, ако сте заседнали някъде без източник на вода. Истината е, че пиенето на урина може да направи дехидратацията още по-лоша.

Като цяло терапията с урина не се препоръчва от лекарите. Въпреки че има някои полезни природни лечения, които могат да се използват в допълнение към действителните медицински лечения, терапията с урина не е в този списък.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Какво причинява урината ви да надуши неприятности? Когато това е знак за сериозен проблем и какво да направя по въпроса


Тази статия е само с информационна цел. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да е вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Популярни Публикации