Американската актриса Сиси Спейк е омъжена от 43 години за съпруга си, режисьора Джак Фиск

- Американската актриса Сиси Спейк е омъжена от 43 години за съпруга си, режисьор Джак Фиск - Знаменитости - Фабиоза

Сиси Спейс е американска актриса и певица. Тя започва своята развлекателна кариера в началото на 70-те години и прави своя голям пробив, след като играе Кари Уайт във филма на ужасите Кари (1976). Тази роля й донесе номинация за Оскар, рядко постижение за актьори във филм на ужасите.

След това получава още пет номинации за „Оскар“ и печели номинация за „Грами“ за саундтрака на филма „Дъщеря на миньор“ от 1986 г. и печели Оскар за най-добра актриса за ролята си в същия филм. За разлика от други актриси, които се наслаждават на холивудската еуфория, тя беше точно обратното и беше добре известна с трудолюбието и предаността си към семейството си.Личен живот и кариера

Сиси Спейс (първоначално родена Мери Елизабет Спейк) на 25 декември 1949 г. в Куитман, Тексас, САЩ започва актьорска кариера, след като завършва гимназия. Тя беше вдъхновена от братовчед си Рип Торн, който също беше актьор. С негова помощ тя се премества в Ню Йорк и се записва в Института на Лий Страсберг, за да учи актьорско майсторство.

Тя получи прякора си „Сиси“ от братята си, докато растяха и това стана нейното сценично име. Когато е на 17, тя губи брат си Роби заради левкемия и това силно я засяга, дотолкова, че го използва като инструмент за вдъхновение през актьорската си кариера. Тя получава първата си заслужена роля във филма Prime Cut (1972).Вграждане от Getty Images

Как се е запознала и се е влюбила в съпруга си Джак Фиск.

Актрисата с руса коса с ягоди се срещна с Джак Фиск на снимачната площадка на Badlands през 1972 г. Той работи като арт директор на филма. Двамата станаха любовници за нула време и след две години се ожениха насаме в малък параклис в Санта Моника, Калифорния, облечени само в дънки и единственият им свидетел беше кучето на Джак, което подписа сватбения си лиценз с отпечатъка на лапата си.

gettyimagesПо холивудски стандарт любовният им живот беше обикновен и скрит. Двойката продължи да си сътрудничи в още седем филма. Те са женени от 43 години, имат две дъщери заедно, Шуйлер и Медисън, и живеят в голяма ферма близо до Шарлотсвил, Вирджиния.

Как успяха да запазят нисък профил.

След като е живяла в селско селище като дете, Сиси Спейсек се радва на усамотен живот и фермата я устройва. Също така, съпругът й Джак е много тих и затворен човек. Тя работи само няколко месеца, а останалата част от годината посвещава на семейството си. По този начин тя избягва публичните аспекти на работата си (интервюта, търсещи автографи и фотосесии), което източва енергията ѝ.

gettyimages

Подобно на Марк Хармън и Пам Доубър, които са женени от 30 години, Сиси Спейк и Джак Фиск продължават да пазят реалния си живот далеч от пресата. Те държат ниско ниво и това може да е тайната на техния дълъг и щастлив брак. Сиси продължава да работи като актриса, но не често.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 73-годишният Сам Елиът сподели какво поддържа брака им с Катрин Рос (77)

Популярни Публикации