'Луд ли си?' Supernanny Jo Frost взриви мама, която накара сина си да яде сапун като наказание за псувни

- 'Луд ли си?' Supernanny Jo Frost взриви мама, която накара сина си да яде сапун като наказание за псувни - Семейство и деца - Fabiosa

Що се отнася до дисциплинирането на децата, всички родители имат свой собствен подход. Това, което може да работи върху едното дете, няма непременно да има същия ефект върху другото, но има много начини да промените нежеланото поведение на вашето дете. За някои родители методите на дисциплина включват измиване на устата на децата със сапун.

Африка Студио / Shutterstock.comТази форма на наказание съществува от поне два века и родителите и възпитателите често я използват, за да наказват деца, които са били хванати да лъжат, да псуват или употребяват тютюн. Но ефективна ли е тази техника? И, което е по-важно, безопасно ли е?Супернани / YouTube

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: „Татко на годината“ или побойник? Татко накара 10-годишния си син да бяга на училище под дъжда като наказание за тормозОтчаяна мярка

Зрители на Супернани може би си спомня един конкретен епизод от шоуто, в който майката използва сапун, за да накаже сина си за псувня. Водещият Джо Фрост беше абсолютно ужасен, както и повечето хора, които гледаха този момент.

Малкият син на Холи, Джеймс, беше хванат да лъже, че прескача оградата. По-късно той използва псувня, когато разговаря с по-малкия си брат. Майката щракна и накара момчето да изяде малко количество течен сапун.Супернани / YouTube

Когато звездната бавачка и родителите на момчето гледаха видеото от този момент, Фрост възкликна:

Луд ли си? Току-що сте сложили токсин в устата на детето си!

Супернани / YouTube

Майката беше обезсърчена и отговори с това:

Само малко, дори не направих цяла помпа.

Последва разгорещена разправия, но майката не искаше да чуе нищо, което бавачката трябваше да каже. Тя настоя, че това, което е направила със сина си, е наред.

Майката твърди, че поставянето на сапун в устата на сина й работи, за да промени поведението му. Права ли беше?

Супернани / YouTube

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: „Сладко и забавно“ или малтретиране на деца? Мама беше засрамена, че дава васаби на малкото си дете

До какво може да доведе поставянето на сапун в устата на детето

Както виждаме във видеото, някои родители все още използват като поставяне на сапун в устата като наказание. Но това може да доведе до сериозни последици, както за детето, така и за родителя.

Африка Студио / Shutterstock.com

Нека започнем с най-важното: поглъщането на сапун може да доведе до сериозно отравяне. Размерът на щетите зависи от конкретното количество сапун и неговите специфични съставки, но едно нещо знаем със сигурност: поглъщането на сапун и други препарати не е безопасно.

В първоначалния си вид това наказание не включва карането на децата да поглъщат сапуна, но все пак е възможно случайно поглъщане.

Здоров Кирил Владимирович / Shutterstock.com

Сега, нека погледнем от психологическа гледна точка. Подобно на други форми на физическо наказание, поставянето на сапун в устата на вашето дете е много вероятно да има обратен ефект. Детето може просто да свикне с тази форма на наказание и вече няма да се страхува да бъде наказано по този начин за лошо поведение. Това само ще подхрани разочарованието на родителя. Също така поставянето на сапун в устата на детето може да се разглежда като злоупотреба, което ни води към следващата точка.

Камира / Shutterstock.com

С юридическа гледна точка измиването на устата на детето със сапун може да се счита за злоупотреба, тъй като може да навреди на здравето на детето. Не всеки щат има конкретна формулировка за тази форма на наказание в държавния закон, но в някои държави родителите всъщност могат да бъдат изправени пред обвинения, ако го използват. NBC 6 Южна Флорида съобщава за случай в която двойка Палм Бийч беше арестувана, когато дъщеря им се озова в болница, след като насапунисаха устата ѝ.

Monkey Business Images / Shutterstock.com

Какво е за внос? Ако наказанието вреди на детето физически и / или емоционално, най-добре е да се намери различен подход, за да се промени поведението му.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Мама използва горещ сос и студени душове, за да накаже осиновения си син и се озова в съда. Добре ли е физическото наказание?

Популярни Публикации