Австралийският актьор и продуцент Хю Джакман говори за своята християнска позиция в живота и кариерата

- Австралийски актьор и продуцент, Хю Джакман, говори за своята християнска позиция в живота и кариерата - Вдъхновение - Fabiosa

През 2015 г., по време на интервю за списание Parade, Хю Джакман направи изявление, че е християнин. По някаква причина това доведе до реакция на обществеността. И все пак внимателният поглед към неговия произход показва, че това не е изненада, тъй като Хю е ​​бил отгледан в християнско семейство.

Неговото възпитание и произходКато малко момче бащата на Джакман е бил обърнат към Христос по време на кръстоносния поход на Били Греъм. И така, Хю буквално е израснал в християнски дом. Те не само присъстваха редовно на неделната служба, но също така посетиха немалко срещи на шатрите.

gettyimages

Много хора обаче смятаха, че актьорът не споделя вярата на баща си в Христос. По време на интервюто за списание Parade, Джакман каза:Аз съм християнин. Възпитаван съм много религиозно. Постоянно ходех по палатките на различни евангелисти [възраждане].

Разстоянието му от евангелските църкви

Освен че призна, че е християнин, Хю спомена още, че известно време не е посещавал църква. Той каза, че намира евангелските църкви за много „ограничителни“.

Как християнството е повлияло на кариерата му

В онзи ден, когато посещаваше срещите на палатките, Джакман винаги беше очарован от проповедниците и способността им да вдъхновяват хората. Всъщност той каза пред списание Parade:

Когато бях на около 13 години, имах странно предчувствие, че ще бъда на сцената, като проповедниците, които видях.

gettyimages

Дали това е било само желателно мислене или вдъхновение, не можем да кажем. Интересно е обаче да се види, че той се оказа актьор и сценичен изпълнител сега. Бог го води и напътства през целия му живот.

Защото знам плановете, които имам за вас, заявяваГосподи, планове за благосъстояние, а не за зло, за да ви даде бъдеще и надежда. Йер 29:11

gettyimages

Звездата също така описа работата си като актьор като начин за почитане на Бог.

Усещам това, което всички търсят, чувството, което ни обединява всички. Наречете го „Бог“. Преди да изляза на сцената всяка вечер, правя пауза и посвещавам представлението на Бог, в смисъла на „Позволете ми да се предам“.

Освен актьорството, вярата му мотивира неговите човеколюбиви дейности. Във филмовата индустрия, която е почти антирелигиозна, наистина е похвално, че Джакман толкова смело заявява вярата си в Исус Христос.

Източник: Ръководство за филми

Хю Джакман
Популярни Публикации