Преди успеха: Морган Фрийман преодоля расизма и бедността

- Преди успеха: Морган Фрийман преодоля расизма и бедността - Вдъхновение - Fabiosa

Днес Морган Фрийман е легендарен актьор с награда „Оскар“, както и много други отличия за невероятните си изпълнения. С кариера, обхващаща повече от 50 години, можем дори да кажем, че той е един от най-добрите актьори на модерната епоха. Някои хора обаче може да не знаят ранните години на този човек и неговия път към успеха.

gettyimagesМорган Фрийман имаше много тежко детство. Той е роден и израснал в Мемфис, Тенеси, като най-малкият в семейство от пет деца. Живеейки в домакинство с ниски доходи, родителите му се преместиха в Чикаго в търсене на работа, докато той остана при баба си, която живееше в Чарлстаун, Мисисипи.

В крайна сметка, поради стреса от трудностите, пред които са изправени, родителите на Фрийман се развеждат. Филмите винаги бяха част от живота му, докато растеше, независимо дали беше вкъщи или ходеше на кино. Той се обърна към тях като разсейване от всички други проблеми, с които се сблъскваше. Това най-накрая му даде мотивация и вдъхновение да последва кариера в актьорството.

gettyimagesДокато преследва мечтата си за успешна актьорска кариера, той среща две основни препятствия. Първият беше расизмът, който беше един от най-големите проблеми по това време. В резултат на това му беше трудно да намери проекти, които да имат достъпни роли за афроамериканците.

Друга пречка беше липсата на капитал, за да издържа себе си и семейството си. Всъщност сегашният успешен актьор надделя в преодоляването на препятствията, които стояха на пътя на собственото му професионално развитие. Расизмът несъмнено беше най-голямото предизвикателство и когато бяха изправени пред въпроси за него от малкото режисьори, готови да му предложат роли, той често ги обиждаше, като по този начин се смяташе за „проблемен“ човек.

gettyimagesТова, че е много селективен с ролите, означава също, че той е загубил много възможности да прави добри пари. В крайна сметка, за да изкарва прехраната си, той взе ролята на водещ на детска телевизионна програма, наречена „Електрическият C компания . Но едва в номинираната му за „Оскар“ и „Златен глобус“ роля „Street Smart“ (1987), че кариерата му наистина започва да се издига.

Следвайки всички проблеми, с които трябваше да се сблъска, Морган Фрийман стана емблематичен актьор с успешна кариера във филма. Нещо, което всички можем да научим от неговата история, е, че в живота няма значение каква е вашата мечта. Докато си поставяте ясни приоритети и работите усилено, можете да го сбъднете.

Източник: Източник: Пътят на успеха

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Сладко коте звучи като Морган Фрийман поради рядко състояние на гърлото

Расизъм Бедността
Популярни Публикации