Милиардерът Барън Хилтън дари над 97% от огромното си богатство за благотворителност, като не остави почти нищо на 8 деца и 15 внуци

Барън Хилтън остави 97 процента от имението си на фондация „Конрад Н. Хилтън“, хуманитарна благотворителна организация, която той създаде през 1944 г. Но какво да кажем за децата и внуците му?

Стивън Хилтън, ръководител на фондацията, както и един от шестимата синове на Барън и чичо му на Парис Хилтън, обяви, че Барън Хилтън ще даде 97 процента от своите 2,3 милиарда долара (1,57 милиарда долара) нетна стойност на фондация Конрад Н Хилтън, благотворителната организация на име след основателя на династията.

„Говорейки за семейството, както и за фондацията, всички ние сме изключително горди и благодарни за този изключителен ангажимент“,Хотелиерът Конрад Хилтън, бащата на Барън, и дядото на Стивън създадоха благотворителната организация през 1944 г. и оставиха почти цялото си състояние на организацията, когато умря през 1979 г.Вижте тази публикация в Instagram

Съобщението е споделено (@luvparishilton) 21 септември 2019 г. в 10:20 PDT

Благотворителната организация разпредели 560 милиона долара за повече от шест десетилетия за програми за подпомагане на незрящи, настаняване на психично болни лица, предотвратяване на злоупотреба с вещества и увеличаване на достъпа до безопасна вода в Африка и Мексико. Значителна част от парите отиват във Фонда за сестри на Конрад Н. Хилтън; повече от половината безвъзмездни средства на фондацията отиват за международни проекти.„Работата за облекчаване на човешките страдания по целия свят, независимо от раса, религия или география, е мандатът на фондацията, поставена от дядо ми Конрад Хилтън и сега подсилена от баща ми Барън Хилтън.“

Интересното е, че Барън не се интересуваше от хотелиерския бизнес, когато беше млад, а когато баща му отказа да му плаща 1000 долара на месец за работа във фирмата, мъжът реши да започне собствен живот и бизнес.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация от Ричард Нардини (@ barbrafan1963) 22 септември 2019 г. в 7:43 PDTБарън Хилтън беше самоизработен милионер

Младият Барън напусна и се върна едва след повече от десетилетие, по това време той беше милионер.

Той започна с търговията с продукти от портокалов сок с няколко партньори в Южна Калифорния, но скоро ги изкупи и получи дистрибуторството за себе си. Той е съосновател на петролна компания, след което стартира един от първите фирми за лизинг на самолети в страната.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикувано от TheBlueRevolution (@thebluerevolution_) 22 септември 2019 г. в 7:45 PDT

Но през 1951 г., когато се завръща в Hilton Hotels, той започва в оперативния отдел, в дъното на корпоративната стълбица и успява да достигне по-висока позиция само след като доказва какъв велик бизнесмен е той.

Барън Хилтън е оцелял от осемте си деца, 15 внуци и четири правнуци. И въпреки че той им остави само 3% от състоянието си, едва ли някога ще имат проблеми с парите, като се има предвид колко успешни са всички те!

Нещо повече, роднините на Барън трябва да се гордеят с него, тъй като той направи много велики неща през живота си! Вярваме, че състоянието му ще помогне на много хора в бъдеще.

Знаменитост
Популярни Публикации