Касандра Питърсън: Личност зад известния герой на Елвира

- Касандра Питърсън: Човек зад известния герой на Елвира - Знаменитости - Фабиоза

Касандра Питърсън, по-известна като звездата на „Елвира: Господарка на мрака“, е известна с външния си вид, страхотен актьорски талант и силен характер. Елвира е една от най-емблематичните личности за Хелоуин, но Касандра е не по-малко великолепна от филмовия си герой.gettyimages

Детство и актьорска кариера

Касандра Питърсън е родена в Манхатън, Канзас. Майка й притежава магазин за костюми, така че от малка Касандра прекарва по-голямата част от времето си, обличайки се като различни популярни герои и играейки в театрални представления.Питърсън започва кариерата си, когато е била на 17 години, играейки шоурил във „Viva Las Vegas“. Когато Касандра се установява в Холивуд, тя става участник в комедийната група, Земляните . През 1981 г. тя стана домакиня на телевизионното шоу на „ужасите“ „Movie Macabre“.

gettyimagesЛичен живот

Касандра имаше краткотрайна връзка с легендарния Елвис Пресли. Въпреки факта, че любовната им връзка не продължи дълго, Питърсън призна, че Кралят на рокендрола й е дал няколко важни урока, като се има предвид бъдещата й кариера на сцената.

Елвис не беше единственият знаменитост, с когото Касандра беше романтично обвързана. Тя излизаше с известния актьор Том Джоунс; отношенията им обаче не бяха толкова перфектни. В едно от интервютата си актрисата призна, че Джоунс е бил агресивен тип и веднъж дори е била хоспитализирана заради него.

gettyimages

След тъжния си романс с Джоунс, Касандра реши да вземе тайм-аут във връзките си с мъже, но по това време тя се влюби в Марк Пиърсън. Пиърсън работи като неин личен мениджър и той подкрепя актрисата след раздялата й с Джоунс. В крайна сметка тези двама се влюбиха един в друг и се ожениха. Двойката има една дъщеря, но през 2003 г. се развеждат. Питърсън никога не е обвинявал съпруга си за това; те решиха да останат приятели и да отглеждат дъщеря си заедно, но не като семейна двойка.

Зад кулисите на „Елвира: Господарка на мрака“

„Елвира: Господарка на мрака“ е комедиен филм на ужасите, който е обявен за един от емблематичните филми в своя жанр. Нейната невероятна роля на привлекателна вещица направи Питърсън световна звезда скоро след излизането на филма.

gettyimages

Поради големия успех Елвира излезе далеч извън филмовите граници. DC публикува поредица, наречена „Домът на мистерията на Елвира“, която продължи 11 броя. Питърсън се появи като Елвира в много програми от The Tonight Show да се Saturday Night Live . В крайна сметка се произвеждат и видеоигри.

Основната причина, поради която Елвира е била толкова популярна толкова дълго е, че Питърсън е много умна бизнесдама. Тя прехвърли своя емблематичен персонаж от големия екран в реалност, като стартира производство на костюми за Хелоуин, фигури за действие, тениски и календари със страхотна Елвира.

gettyimages

За разлика от много актьори, които се прочуха само като „актьори с една роля“ и не можаха да се отърват от това „проклятие“, Касандра много обичаше своя вещерски характер. Актрисата призна, че никога не се поколеба нито минута, за да поеме ролята. Освен това Питърсън помогна да напише сценария, за да се увери, че той е близо до нейната визия за героя.

Справедливо е да се каже, че Mistress of the Dark продължава да работи на пълен работен ден дори и сега. Тъй като тя притежава правата върху Elvira, Питърсън и нейният екип все още са заети с разработването на маркетинговата страна на марката Elvira. Между другото, великолепната вещица все още остава една от най-емблематичните личности на Хелоуин днес. Касандра казва, че също обича да се облича като Елвира на Хелоуин партита.

Елвира е все още популярна и днес, както преди 30 години. Трябва да благодарим за това на невероятната и талантлива Касандра Питърсън.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Предизвикателни роли на Бети Дейвис, една от най-известните водещи актриси на американското кино през 1940-те

Популярни Публикации