Звездата от 'Ангелите на Чарли' Джаклин Смит припомня как се бори с рака на гърдата и какво й помогна да се справи с него

- Звездата от 'Ангелите на Чарли' Джаклин Смит припомня как се бори с рака на гърдата и какво й помогна да се справи с него - Знаменитости - Fabiosa

Рак на гърдата е най-често срещаният рак при американките. Като цяло 1 от 8 жени в Съединените щати ще го развие през целия си живот.

Нещо повече, всяка година има повече от 200 хиляди нови случая. И докато знаменитостите може да имат много предимства, това не предпазва никого от рак.Това е историята на Джаклин Смит

gettyimages

Днес актрисата Джаклин Смит се радва на живота със своите деца, съпруг и красива внучка. Тя също така пусна популярна модна линия за жени. Но семейството и успешната кариера не са единственото нещо, което тя празнува.

Публикация, споделена от Джаклин Смит (@helloitsjaclyn) на 30 март 2018 г. в 10:51 ч. PDTПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Том Брейди казва, че майка му се справя „наистина добре“ след битката с рака на гърдата

Непобедимият Ангелите на Чарли актрисата все още не може да забрави деня, в който е разбрала тя имаше рак . През 2002 г. Смит беше шокирана, когато лекарят й каза, че трябва да направи биопсия на гръдната тъкан. Както се оказа, тя имаше рак на лявата гърда.

Публикация, споделена от Джаклин Смит (@helloitsjaclyn) на 22 март 2018 г. в 11:34 ч. PDTСлед като чу тъжната новина, непосредствената мисъл на Джаклин беше за семейството. Както тя си спомня:

Спомням си [този момент] с моя лекар. Първият ми въпрос беше: „Ще бъда ли тук за децата си?“

gettyimages

За щастие резултатите от по-нататъшни тестове показаха, че той не се е разпространил в лимфните възли. И така, лекарят успокои актрисата, че прогнозата е добра. И скоро Смит претърпя лумпектомия и 8 седмици облъчване.

gettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 'Просто не мога да повярвам! ': Оцелелият от рак на гърдата с 1% шанс за зачеване, надвишава шансовете

Едно от нещата, които й помогнаха да се справи с диагнозата и лечението, беше подкрепата на приятели и семейство:

Имах приятелка, която премина през рак на гърдата и тя беше до мен. Не отидох на среща без нея.

gettyimages

Сега, тя е на 72 години и абсолютно без рак. За да остане здрава, Джаклин е променила напълно начина си на живот и диета.

gettyimages

Актрисата е изрязала пържени картофи, както и е започнала да се храни здравословно и да тренира редовно. И това са някои от нещата, които на първо място могат да предотвратят рака.

Публикация, споделена от Джаклин Смит (@helloitsjaclyn) на 30 декември 2017 г. в 9:14 ч. PST

Как да намалим риска?

Със сигурност някои от рисковете като семейната история не могат да бъдат променени. Но ограничаването на алкохола до по-малко от 1 питие на ден, контролирането на теглото, физическата активност и ограничаването на продължителността и дозата на хормоналната терапия могат да помогнат за предотвратяване на рак на гърдата.

Публикация, споделена от Джаклин Смит (@helloitsjaclyn) на 11 декември 2017 г. в 9:38 ч. PST

Пази се!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: С личен пример: Бети Форд показа важността на проблема с рака на гърдата

Рак на гърдата
Популярни Публикации