Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснемането на филма 'Завоевателят'

Последни новини Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснемането на филма 'The Conqueror' на Fabiosa

През 1956 г. холивудски филм Завоевателят е заснет в Ура, само на 157 мили от държавните тестове за ядрени оръжия. Разбира се, тестването беше проведено 3 години преди заснемането, но мнозина вярваха, че районът остава замърсен.

Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснемане Завоевателят (1956) / RKO Radio PicturesВ резултат на това 91 от 220 актьори и членове на екипа на филма развиха рак, а 46 починаха, включително холивудската звезда Джон Уейн и Сюзън Хейуърд.

Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснемане Завоевателят (1956) / RKO Radio Pictures

Децата на загиналите звезди знаят кого да обвиняват

Синът на Джон Уейн Майкъл и синът на Сюзън Хейуърд Тим Баркър са уверени, че ракът на родителите им не е бил трагично съвпадение. И двамата са убедени, че актьорите работят по тях Завоевателят изиграха основна роля за тяхното преминаване.Както каза Баркър ХОРА беше унищожително да наблюдавам как майка му се разпада от болестта:

Мога да ви кажа, това не беше много забавно. Ако правителството знаеше, че съществува възможност за експозиция, защо просто не ни предупредиха?Хората, които по това време са живели в засегнатата област, също загиват и искат да съдят правителството. Мнозина вярваха, че подкрепата на известни деца може да помогне, но и Тим, и Майкъл отказаха да участват в костюма.

Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснеманеГети изображения / Идеално изображение

Майкъл Уейн обясни:

Съденето срещу правителството няма да върне баща ми.

Синът на Сюзън Хейуърд споделя мнението на Майкъл, но се надява примерът на техните родители да се превърне в урок за другите:

През годините много хора - както правителството, така и частната индустрия - изхвърляха нещата във въздуха и водата, без да се притесняват за ефектите. Щетите в този случай са нанесени. Но ако достатъчно хора се ядосат за това, може би ще могат да минимизират вредата за бъдещето.

Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснеманеГети изображения / Идеално изображение

Медицински специалист потвърди подозренията

Д-р Робъртс Пендълтън от Университета в Юта разгледа случая и се съгласи, че е твърде масивно, за да се класифицира като съвпадение:

С тези цифри този случай може да се квалифицира като епидемия. Връзката между радиацията и последиците от рак в отделни случаи е невъзможно да се докаже категорично. Но в група с такъв размер бихте очаквали да се развият само 30 случая на рак ... Мисля, че връзката с тяхната експозиция на снимачната площадка на The Conqueror би издържала в съда.

Децата на Джон Уейн и Сюзън Хейуърд вярват, че са развили рак след заснемане Завоевателят (1956) / RKO Radio Pictures

И до днес хората, засегнати от трагедията, все още не са намерили справедливост.

Популярни Публикации