Звездата на „Криминални умове“ Джо Мантеня има отчетлива крива усмивка. Защо лицето му изглежда по този начин?

Последната актуална новина 'Криминални умове' Звездата Джо Мантеня се отличава с крива усмивка. Защо лицето му изглежда по този начин? на Фабиоза

The Престъпни умове звездата Джо Мантеня е в шоуто повече от десетилетие и той е любимият герой на много фенове.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Joe Mantegna (@joemantegna) на 31 август 2017 г. в 11:33 ч. PDTПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Звездата от „Криминални умове“ Джо Мантеня разкри борбата да научи, че дъщеря му е аутист и как семейството му смело преодоля шансовете

По време на участието си в шоуто зрителите забелязаха, че актьорът се отличава с особена черта - усмивката му изглежда леко криво . И макар тази характеристика да не намалява очарованието му, мнозина се чудеха: защо усмивката на Джо изглежда така?

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Joe Mantegna (@joemantegna) на 11 април 2018 г. в 18:19 ч. PDTОказа се, че това е траен ефект от медицинско състояние.

Какво е това мистериозно състояние?

Актьорът разви парализа на Бел, състояние, при което едната страна на лицето увисва, през 80-те.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Joe Mantegna (@joemantegna) на 17 април 2017 г. в 14:56 ч. PDTДжо беше в пиесата Ускорете плуга и трябваше да бъдеш на сцената за дълги периоди от време нервност , което може да е допринесло за състоянието му. Актьорът каза на LA Times през 1988:

Моят герой (мощен продуцент на филми) беше на сцената през цялото време и това добавя много стрес, защото никога не можете да си поемете дъх.

Докато правех пиесата, дойдох с парализата на Бел, което е свързано със стреса заболяване, и съм сигурен, че пиесата има нещо общо с това, че го получих.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Joe Mantegna (@joemantegna) на 5 април 2017 г. в 11:02 ч. PDT

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Дъщерята на Джо Мантеня, Гия, израсна в забележителна красота и прилича толкова много на баща си!

Ефектите от състоянието изглеждаха по-лоши в началото, но постепенно отшумяха. И все пак ефектът на парализата на Бел върху лицето на Джо не изчезна напълно и затова усмивката му все още изглежда отклонена.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Joe Mantegna (@joemantegna) на 21 януари 2017 г. в 8:43 ч. PST

Какво представлява парализата на Бел?

Според клиниката Майо, парализата на Бел е състояние, което причинява внезапна, временна слабост в лицевите мускули, придаваща на лицето увиснал външен вид от една страна.

Състоянието е необичайно и може да засегне всеки на всяка възраст. Точната причина за парализата на Бел не е известна, но изследователите смятат, че тя е резултат от подуване и възпаление на нерва, който контролира мускулите от едната страна на лицето. Смята се, че някои случаи на състоянието са свързани със стреса, а друга възможна причина за парализата на Бел е реакция на вирусна инфекция.

Stock-Asso / Shutterstock.com

Признаците и симптомите на състоянието обикновено продължават няколко седмици, но пълното възстановяване може да отнеме месеци. Някои хора, засегнати от парализата на Бел, продължават да изпитват някои от симптомите за цял живот.

Ако смятате, че може да бъдете засегнати от парализата на Бел, посетете Вашия лекар.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 7 най-чести причини за увиснали клепачи


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Популярни Публикации