Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън: Една от най-рекламираните любовни истории за всички времена

- Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън: Една от най-рекламираните любовни истории за всички времена - Знаменитости - Fabiosa

През 2011 г. носителката на Оскар Елизабет Тейлър се настани в болница Cedars-Sinai, Лос Анджелис, заради състоянието на застойна сърдечна недостатъчност, но след около шест седмици тя почина.

Наследството й остава до днес и в тази публикация ще ви запознаем с подробности от личния й живот чрез многобройните й любовници и нейните деца и внуци. Наслади се!



Внуците на Елизабет Тейлър поддържат наследството й живо

Тейлър беше известна с актьорската си игра, както и с активизма си. Днес нейните потомци ясно дават да се разбере, че страстта е най-доброто наследство от всички.

Активистът беше може би най-голямата роля, която Тейлър някога е играл. През 1985 г. тя направи първия си опит за набиране на средства като съпредседател на вечеря за проекта за СПИН в Лос Анджелис, който спечели 1 милион долара - огромно постижение по времето, когато болестта рядко се обсъждаше.

Това постави актрисата на филантропски път, който ще следва до края на живота си. Тя стартира фондацията на Елизабет Тейлър за СПИН, за да предоставя безвъзмездни средства на организации, които осигуряват директни грижи за хора, живеещи с ХИВ и СПИН.



От създаването си фондацията е отпуснала безвъзмездни средства за повече от 675 групи в 44 държави. И въпреки че Тейлър я няма, нейната организация остава активна сила във финансирането на образователни и застъпнически програми за ХИВ и подпомагане на общностите, засегнати от болестта. Също толкова впечатляващо е, че толкова голяма част от работата, която се върши днес от името на Тейлър, не е просто в нейна чест, а е ръководена от собственото й семейство.

Останала е от четирите си деца - дъщерите Мария Бъртън-Карсън и Лиза Тод-Тивей, синовете Кристофър и Майкъл Уайлдинг - десет внуци и четири правнуци.



Ричард Бъртън беше единствената й истинска любов

gettyimages

Когато беше на четвъртия си брак с Еди Фишър, Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън се срещнаха в началото на 60-те на снимачната площадка на Клеопатра . По това време актрисата имаше три деца: двама сина с втория си съпруг Майкъл Уайлдинг и дъщеря с третия си съпруг Майкъл Тод. Бъртън беше в процес на осиновяване на немско сираче, по-късно известно като Мария Бъртън, докато все още беше женен за първата си съпруга.

gettyimages

Те започнаха една от най-бурните любовни истории, докато завладяха милиони зрители с връзката си отново и отново. Въпреки многобройните бракове помежду им, те споделяха любов, която беше дълбока и ожесточена, любовта, която често може да бъде толкова разрушителна, колкото и красива.

Само дни след развода на Тейлър двойката се ожени на 15 март 1964 г. на церемония в Риц-Карлтън в Монреал, започвайки така наречения „брак на века“.

gettyimages

Това би бил първият от двата брака на двойката, които и двамата завършиха с развод. Известно е, че Тейлър има истерики, докато Бъртън има проблеми с алкохолизма. Въпреки че и двамата имаха други връзки след раздялата си, Тейлър и Бъртън не можеха да стоят далеч един от друг дълго. Те казаха на обществеността, че са влюбени отново и са се оженили тайно през октомври 1975 г., за втори път в Ботсвана.

gettyimages

Но Тейлър и Бъртън се биеха толкова много, че не бяха в състояние да живеят заедно и се съгласиха да се разделят отново по-малко от година след церемонията. Въпреки тежкото си минало и два развода, двойката винаги се държаха близо и скъпи, оставайки близки приятели.

Знаменитости, които имат повече от пет брака

Холивуд е известен със своите присъединявания на знаменитости и някои звезди изглежда казват „правя“ по-бързо, отколкото би трябвало да казват „не“. Има някои звезди, за които сватбените камбани бият твърде често. Удивително е колко пъти някои от тях са се женили.

1. Мики Руни

За първи път се омъжи през 1942 г., бившата детска звезда, Мики Руни, имаше общо девет официални съпруги. Последната му любов, Ян, е с него от 1978 г. до смъртта на Мики през 2014 г.

2. Zsa Zsa Gabor

Zsa Zsa Gabor има осем съпруга до 1986 г., когато се запознава с принц Фредерик фон Анхалт. Той беше до нея, когато тя страдаше от скорошната болест и в крайна сметка почина през 2016 г.

3. Лана Търнър

По време на своите 32 години Лана Търнър успява да се ожени осем пъти, но умира сама през 1995 г. Тя има единственото дете от втория си съпруг Стивън Крейн, който е женен за него само няколко месеца.

О, и преди да кажете защо не публикуваме браковете на знаменитости, продължили няколко години ... да, имаме. Надникнете тук.

Елизабет Тейлър
Популярни Публикации