Вирусът на Epstein-Barr, който деактивира Cher за 2 години, може да поразява всеки: факти за симптомите и профилактика на заболяването

Последни актуални новини Вирусът на Epstein-Barr, който деактивира Cher за 2 години, може да поразява всеки: факти за симптомите и профилактика на болестта върху Fabiosa

Вирусът на Epstein-Barr е вездесъщ вирус, който заразява поне 95% от населението.

Вирусът на Epstein-Barr, който инвалидизира Cher за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и предотвратяване на болестта Вирусът на Epstein-Barr, който инвалидизира Cher за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и предотвратяване на заболяванетоvitstudio / Shutterstock.comПовечето хора са заразени по време на ранна детска възраст и са асимптоматични или имат неспецифични симптоми. Ако човек получи симптоми от EBV инфекция през юношеството, може да отнеме повече време, за да се подобри.

Как се разпространява вирусът?

Вирусът се разпространява най-често чрез телесни течности, особено слюнка. Въпреки това, EBV може също да се разпространи чрез кръв и сперма по време на сексуален контакт, кръвопреливане и трансплантация на органи.

Вирусът на Epstein-Barr, който инвалидизира Cher за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и предотвратяване на болестта Вирусът на Epstein-Barr, който инвалидизира Cher за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и предотвратяване на заболяванетоfizkes / Shutterstock.comEBV (често наричан „моно“) може да се разпространява чрез използване на предмети, като четка за зъби или чаша за пиене, които заразен човек е използвал наскоро.

Симптоми на моно

В някои случаи инфекциите с EBV могат да доведат до усложнения, някои леки и някои сериозни. Те включват: руптура на анемия на далака нисък брой тромбоцити (тромбоцитопения) хепатит миокардит състояния, засягащи нервната система, включително енцефалит, менингит и синдром на Guillain-Barre.

По същия начин инфекцията на юноши и млади хора с EBV често води до инфекциозна мононуклеоза с  • треска,
  • лимфаденопатия,
  • възпалено гърло,
  • и спленомегалия.

Вирусът на Епщайн-Бар, който инвалидизира Шер за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и предотвратяване на заболяването Вирусът на Епщайн-Бар, който инвалидизира Шер за 2 години, може да удари всеки: факти за симптомите и профилактиката на болестта на мъжа лежи в леглото, треска , слабостtommaso79 / Shutterstock.com

Допълнителните признаци и симптоми могат да включват:

  • умора,
  • главоболие,
  • хепатомегалия,
  • и обрив.

Освен това вирусът може да увеличи риска от развитие на някои редки видове рак, включително рак на носоглътката, лимфом на Бъркит, лимфом на Ходжкин, рак на стомаха.

Шер и нейните здравословни проблеми

Представете си, мега-знаменитост, Шер се бори с инфекция с вируса на Епщайн-Бар (EBV) през всичките 2 години през 1980-те. През 2015 г. обаче се съобщава, че звездата се отправя към Германия, „за да се лекува за някакъв вид„ убиец вирус “.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикувано от Cher (@cher) 4 май 2015 г. от 11:30 ч. PDT

Докато Шер каза, че е била в Европа по работа, източник каза, че получава заместителна терапия със стволови клетки, която не се предлага в САЩ.

Самата Шер каза, че не е в състояние да „прибере енергията дори да излезе от къщата ми. Отказах работата, защото нямах сили.

Поп звездата се бори усилено да бъде възприета сериозно в шоубизнеса, но след поредица от хитове на голям екран във филми като Silkwood, Mask, Вещиците от Истуик , и Moonstruck , тя трябваше да отстъпи и да се съсредоточи върху здравето си.

'Разболях се наистина'

- каза тя на Ню Йорк Таймс .

Вижте тази публикация в Instagram

Публикувано от Cher (@cher) 11 Бер 2014 стр. около 9:49 PDT

„Две години не можех да работя. Беше ужасно. Завърших втората година с пневмония.

Въпреки че звездата изглежда се чувства добре сега, вирусът може да повдигне грозната си глава по всяко време.

Как да се предпазите?

Тъй като няма ваксина, която да се предпази от вируса EBV, най-доброто нещо е да стоите далеч от тези, които го имат.

Не споделяйте личните си предмети, като четки за зъби, очила, лъжици и др. Пазете себе си и семейството си в безопасност!


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

'

Популярни Публикации