Юън Макгрегър и 5 други известни личности, оцелели от рак на кожата

- Юън Макгрегър и 5 други известни личности, които са оцелели от рак на кожата - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Ракът на кожата е най-често срещаният вид рак в САЩ. Смята се, че 1 на всеки 5 американци ще развие рак на кожата в даден момент от живота си. Базоцелуларният карцином и плоскоклетъчният карцином са две по-често срещани форми на рак на кожата и могат да бъдат успешно лекувани и излекувани, ако бъдат открити рано. Меланомът е по-рядко срещан, но по-опасен. По-вероятно е да се разпространи в други части на тялото. Според Американска академия по дерматология , средно 1 американец умира от меланом на всеки час. Този факт подчертава значението на редовната проверка на кожата за наличие на необичайни промени.

Никой не е имунизиран срещу рак. Има дълъг списък от знаменитости, които са имали рак на кожата и са разказали на обществеността за това. Много от тях използват славата си, за да повишат осведомеността за състоянието и да подтикнат хората да бъдат проверени. Ето списък с 6 известни личности, които се бориха с болестта и спечелиха:Юън Макгрегър

gettyimagesНай-известен с това, че играе Оби-Уан Кеноби през Междузвездни войни филми, разказа шотландският актьор Юън Макгрегър Би Би Си той отстрани няколко бенки от лицето си, а една, която беше под окото му, се оказа ракова. Той каза:

Току-що отидох да ги проверя, трябва да внимавате, ако сте бледокожи и прекарвате време на слънце, с бенки.

Актьорът добави:И така, отидох при специалист, който смяташе, че е по-добре да бъдат премахнати и наистина беше прав.

Макгрегър призовава всички, особено тези, които са изложени на висок риск, да получат подозрителни бенки, проверени от лекар.

Брук Шийлдс

gettyimages

По-рано Шилдс беше голям фен на слънчевия тен. Но сега тя е по-предпазлива, след като й е премахнато предраково петно ​​от лицето. Актрисата разказа Хора :Имах петно ​​по лицето си. Лекарят го изстърга и се оказа предраково. Бях уплашена.

Сега Шийлдс винаги използва слънцезащитни продукти и кара малките й дъщери да правят същото.

Андерсън Купър

gettyimages

Докато отразяваше президентската кампания на Барак Обама през 2008 г., звездният водещ и журналист на CNN Андерсън Купър написа на своя Блог на CNN :

Претърпях лека операция в понеделник. Под лявото ми око беше премахнато малко петно ​​от рак на кожата. Не бях планирал да споменавам това, но все още имам шевове и без съмнение ще ги забележите тази вечер.

Мелани Грифит

gettyimages

Мелани Грифит е имала рак на кожата два пъти и за щастие и двата пъти е била открита рано. През декември 2009 г. актрисата имаше ранен стадий на рак на кожата, който беше успешно отстранен от лицето й. През септември 2017 г. US Weekly съобщи, че Грифит е отстранил базално-клетъчен карцином от носа си.

Хю Джакман

Австралийският актьор Хю Джакман изглежда толкова твърд, колкото и неговият герой Wolverine от Екс мен франчайз. Актьорът е победил рака на кожата шест пъти; шестата операция беше през февруари 2017 г. Джакман публикува в Instagram:

https://www.instagram.com/p/BQdzEVGjQVt/

Даян Кийтън

gettyimages

Даян Кийтън е имала рак на кожата два пъти. За първи път на Кийтън е диагностициран базално-клетъчен карцином, когато е била на 21 години. Преди няколко години актрисата е оперирана за отстраняване на плоскоклетъчен карцином от лицето си. Кийтън многократно признава, че не носенето на слънцезащитни продукти е грешка и сега тя никога не излиза без подходяща слънчева защита.

За съжаление ракът на кожата не е единственият, който засяга както известни, така и обикновени хора. Но тези знаменитости успяха успешно да се борят с рака благодарение на своевременното обръщане към медицината:

[jwp_place]

Затова бъдете внимателни към тялото си и се подлагайте на системен преглед от лекаря, за да избегнете появата на опасни заболявания.

Източник: Здраве , Sun & Skin News Blog , Ежедневно здраве , Американска академия по дерматология

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Селена Гомес и 4 други известни личности, които знаят всичко за борбите за живот с лупус

Знаменитости Кожа
Популярни Публикации