Екстра върджинско зехтин може да не е толкова девствено. Съвети за идентифициране на истинско зехтин от самозванец

- Екстра върджинско зехтин може да не е толкова девствено. Съвети за идентифициране на истинско зехтин от самозванец - Lifehacks - Fabiosa

Зехтинът е много обичана съставка в кухните на различни нации. Неговите ползи за човешкото здраве са открити отдавна. Но знаете ли, че около 70% от маслиновите масла, продавани в САЩ, не отговарят на стандартите за екстра върджин?

И така, как можем да идентифицираме истински зехтин от фалшив? Тези прости съвети ще ви помогнат.Какво е екстра върджин зехтин?

На първо място, трябва да разберем, че истинският екстра върджин зехтин идва изключително от първото пресоване на реколтата от маслини. Не съдържа добавки, с други думи, чисто и луминесцентно зелено.valigloo / Shutterstock.com

Ученето направен от Калифорнийско-Дейвиския университет след проверка на пробите от масло от цял ​​свят показа доста тъжен резултат - около 70% от маслиновите масла, продавани в САЩ, не отговарят на стандартите.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Тропическо чудо на кокоса: 8 здравословни и ефективни употреби на кокосово масло

Как да разпознаем истинския зехтин от измамник

Monkey Images / Shutterstock.com

Има няколко полезни съвета за идентифициране на истински зехтин от самозванец:  1. Разберете къде е направено маслото. Само защото на бутилката пише „произведено в Италия“, не означава, че е направено с италиански маслини. Уверете се, че не е просто опакован, а пресован в Италия.
  2. Купувайте маслото само в кафява или зелена бутилка. Прозрачните бутилки разграждат маслото поради пропускането на светлина.
  3. Проверете вкуса му. Качественият зехтин трябва да има аромат на трева, плодове или растения.
  4. Изненадващо, но не цветът първоначално помага да се идентифицира истинският зехтин. Трябва да започнете с миризмата му.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Топ 8 изненадващи ползи за здравето на маслото от чаено дърво: от борбата с бактериите до грижата за косата

Душан Зидар / Shutterstock.com

Ето един доказан метод за определяне на добро масло според експерт по зехтин Катерина Маунтанос :

  • изсипете зехтин в чаша и покрийте отгоре с ръка;
  • дръжте чашата в ръцете си за половин минута, затопляйки я;
  • извадете ръката си и направете бързо подушване. Истинският зехтин трябва да има нотки на бадем, домат или плодове. Никакъв аромат, восъчен аромат или аромат на оцет са признаци на фалшиво масло.

Сега знаете как да разпознаете истинския зехтин от фалшив. Надяваме се тези прости съвети да помогнат на всеки да избере само правилните продукти.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Крис Хемсуърт използва кокосово масло като свой ежедневен продукт за грижа за кожата


Този материал е предоставен само с информационна цел. Някои от продуктите и предметите, обсъдени в тази статия, могат да причинят алергична реакция и да навредят на вашето здраве. Преди употреба се консултирайте със сертифициран техник / специалист. Редакционният съвет не носи отговорност за вреди или други последици, които могат да бъдат причинени от използването на методите, продуктите или предметите, описани в тази статия.

Съвети
Популярни Публикации