Известни хора, които страдат от ОКР, споделят своите съвети как да се справят с това обезпокоително психично разстройство

- Известни хора, които страдат от ОКР, споделят своите съвети за това как да се справят с това обезпокоително психично разстройство - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Свикнахме да виждаме любимите си знаменитости в добро настроение и ‘всички усмивки’. Но изглежда, че много известни и успешни хора са по-натрапчиви в ежедневието си, отколкото си мислехме. Леонардо Ди Каприо, Шарлиз Терон и други истински икони на развлекателната индустрия страдат от психично разстройство, наречено OCD.

По-долу има списък с популярни личности, които живеят с тази обезпокоителна диагноза и могат да споделят своите съвети как да се справят с ОКР. Но първо, нека разберем какво означава OCD.чрез GIPHYКакво е OCD?

Обсесивно-компулсивното разстройство или просто OCD, е психично разстройство, характеризиращо се с разстройство на мислите, известни като мании. Хората, които страдат от OCD, не са в състояние да контролират натрапчивите си мисли повече, отколкото за кратък период от време.

Пациентите с ОКР изпитват постоянна нужда да извършват определени общи дейности, като измиване на ръцете или проверка дали вратата е заключена и т.н. Причината за ОКР е неизвестна, но повечето специалисти се съгласяват, че причината е по-вероятно да е генетична.Вграждане от Getty Images

Известни хора, които страдат от ОКР

чрез GIPHYЛеонардо Дикаприо

gettyimages

Ди Каприо призна, че трябва да се насили да не настъпва всяка дъвка, когато ходи, и да се бори с позивите да мине през врата няколко пъти. След ролята му на Хауърд Хюз обаче Авиаторът , страдал от същото разстройство, Лео се научил да се справя с тревожната си болест. Актьорът каза:

Просто оставих всичко и никога не слушах другия глас. Просто си казах: „Не е нужно да правиш това.“

Дейвид Бекъм

gettyimages

Бекъм има пристрастяване към пренареждане на хотелски стаи и подреждане на консерви с безалкохолни напитки, за да се направи ' всичко перфектно. „Футболната звезда разкри, че не е толкова лесно за него да се справя с тези натрапчиви мисли всеки ден, но той непрекъснато работи върху управлението на разстройството си.

Просто трябва да намеря собствено пространство, където да мога да се отпусна и да забравя за необходимостта всичко да стане перфектно.

Хауи Мандел

gettyimages

В едно от интервютата си Мандел разкрива, че страда от осакатяващ страх от микроби. Подобно на милиони други хора с ОКР, Хауи има неизбежни повтарящи се мисли, имайки предвид страха си.

Съдията „America’s Got Talent“ споделя собственото си мнение по този въпрос:

Ние не се грижим за психичното си здраве. Мисля, че решението за подобряване на този свят е, ако просто бихме били здрави, психически.

Чарлийз Терон

gettyimages

Шарлиз страда от натрапчивия страх от неочаквана бъркотия и тази мисъл може дори да я държи будна през нощта. Майчинството обаче е помогнало на актрисата да се справи с психичното си разстройство по определен начин. Терон казва:

Децата ми определено ми помогнаха да стана малко по-малко тревожен. За много от тези неща. И има някои стаи, от които току-що се отказах и се отказах.

Фиона Ябълка

gettyimages

На първо впечатление Фиона Епъл изглежда като уверен и спокоен човек, но изглежда звездата трябва да се справя с ОКР всеки ден от живота си. В нейното искрено интервю с Тя списание, певицата разказа тази много лична история:

Бях принуден да напусна къщата си в три часа сутринта и да изляза на алеята, защото просто знаех, че ролката хартиени кърпи, която хвърлих в кошчето за рециклиране, беше неудобна, сякаш полагаше грешния път, и аз ще бъде долу в боклука.

Днес Фиона казва, че се чувства много по-добре. Пътуванията много й помагат, както и срещите с нейни приятели. Уютната атмосфера кара Apple да забрави за обезпокоителни мисли и постоянни страхове.

чрез GIPHY

Сега виждаме, че известните хора са точно същите като всички нас. Те също страдат от психични разстройства и определени страхове, че „не са толкова съвършени“. Най-важното е, че знаменитостите не се срамуват да говорят за своите страхове. Те са се научили как да се справят с проблема си и са щастливи да споделят полезен съвет с другите.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 11 Ранни предупредителни признаци за проблеми с психичното здраве


Тази публикация е само с информационна цел. Не е предназначен за предоставяне на медицински съвети. Fabiosa не поема отговорност за евентуални последици от каквото и да е лечение, процедура, упражнения, модификация на диетата, действие или прилагане на лекарства, които са резултат от четене или следване на информацията, съдържаща се в този пост. Преди да предприеме някакъв курс на лечение, читателят трябва да се консултира с техния лекар или друг доставчик на здравни грижи.

Популярни Публикации