Модният дизайнер Бетси Джонсън победи рака на гърдата преди 18 години. Тя научи, че има болестта по много необичаен начин

Последни актуални новини Моден дизайнер Бетси Джонсън победи рака на гърдата преди 18 години. Тя научи, че е боледувала по много необичаен начин на Fabiosa

Бетси Джонсън е един от най-ексцентричните нюйоркски модни дизайнери. Тя е на модната сцена от 60-те години и се радва на компанията на Анди Уорхол, Еди Седжуик и харесващите. Също така познаваме Джонсън като оцеляла от рак на гърдата и историята за нейната диагноза, лечение и решение да се отвори за това далеч не е типична.

Бетси ДжонсънgettyimagesПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ракът на гърдата на Джил Айкенбъри: Как смело се бори два пъти с болестта и какво й помогна да се измъкнеЧастната битка на Бетси Джонсън

Всъщност историята, довела до диагнозата на Джонсън, е някак смешна. През 1999 г. един от гръдните импланти се издуха и тя реши да ги извадят. След операцията тя усети бучка с размер на грозде в гърдите си и отиде да я провери.

Това решение спаси живота на Джонсън. Тестовете за изображения показаха, че нещо не е съвсем наред. В един интервю с Bustle , известният дизайнер си спомни:Когато отидете да вземете мамография или сонограма и те не ви пуснат да се приберете вкъщи, знаете, че сте в беда. Това се случи.

Бетси Джонсънgettyimages

За щастие ракът е открит рано. Джонсън направи лумпектомия, последвана от 30-дневна радиация. Тя е диагностицирана в края на декември 1999 г. и е завършила облъчването си през март 2000 г.Първоначално Джонсънс не беше много нетърпелив да излезе публично за рака на гърдата си. В интервю с Ню Йорк Пост , тя каза, че не иска „100 човека на всеки 10 минути ме питат как се чувствам.“

Тя добави:

И не исках да мисля за това всеки ден.

Бетси Джонсънgettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Битката за рака на гърдата на Шърли Темпъл: Как тя преодоля болестта и стана пионерски адвокат

Джонсън не искаше да бъде съжалявана и тя не искаше хората да мислят, че ракът й е смъртна присъда. В интервюто с Суматоха , тя каза:

Най-големият ми страх беше, че хората ще си помислят, че ще умра. Че нямаше да си плащам сметките. Че няма да проектирам. Че няма да се чувствам добре. Че свърши.

След като лекарите на Джонсън й дадоха всичко ясно, тя реши, че е време да се отвори. Тя разкри, че е имала рак на гърдата на събитие за General Motors ’Concept: Cure, Ню Йорк Пост съобщава. Тогава Джонсън каза на списанието:

Просто се надявам всички мои клиенти и момичета да получат по-ранни мамографии и прегледи. Чувствам, че е време да върна, ако има нещо, което мога да дам.

Бетси Джонсънgettyimages

Дума за рака на гърдата

Ракът на гърдата е един от най-често срещаните видове рак. Смята се, че 1 на 8 жени ще развие болестта в даден момент от живота си. Според оценките, предоставени от Национален институт по рака , 266 120 жени ще бъдат диагностицирани с болестта през 2018 г. и 40 920 ще умрат от нея.

otnaydur / Shutterstock.com

Въпреки че процентът на преживяемост при рак на гърдата нараства, никоя жена не е в безопасност от това заболяване. Най-мощният инструмент срещу рак на гърдата, който имаме в момента, е ранното откриване.

GagliardiImages / Shutterstock.com

За да откриете рак на гърдата по-рано, ако се развие, препоръчително е да проверявате гърдите си всеки месец. Жените, които са изложени на среден риск, трябва да започнат да правят мамографии на 40-годишна възраст, но някои жени, чийто риск е по-висок, трябва да започнат да ги правят по-рано. Също така, Вашият лекар може да препоръча допълнителни образни тестове, като сонограма или ЯМР.

SimpleFoto / Depositphotos.com

Бетси Джонсън е една от многото знаменитости, които се опитват да разкажат това много просто послание: не пропускайте контролните си прегледи и редовно преглеждайте гърдите си.

Тази жена знае за какво говори!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Кристина Епългейт победи рака на гърдата, след като го хвана рано, но здравословните й проблеми не свършиха дотук

Дизайн Мода Рак на гърдата
Популярни Публикации