От първата целувка до последния дъх: любовна история на Том и Мелинда Джоунс

- От първата целувка до последния дъх: Любовна история на Том и Мелинда Джоунс - Знаменитости - Fabiosa

Каквото и да мислите Том Джоунс и сладко звучащите му песни , всички те бяха вдъхновени от съпругата на Тома Линда, чиято отдаденост и любов към Том винаги са били голямо постижение. Въпреки че по-голямата част от живота на Том Линда не беше в полезрението, тя винаги оставаше там за него, въпреки всички борби за съпротива, афери с други жени и гаджета за хвърляне на бикини, преобладаващи всеки концерт. Когато Том беше на върха на популярността си, на 24-годишна възраст светът го познаваше като неженен мъж, въпреки че имаше седемгодишен син и любовта на живота си, която предпочиташе да живее в сянка пред да мечтае ефимерна слава. За съжаление значението на тази жена в историята на сър Томас Джоунс често се подценява.

gettyimagesПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 15 интересни факта за уелския поп певец, Том ДжоунсЛинда беше една от онези жени, които вдъхновяваха мъжете да надвишават шансовете и да надхвърлят възможностите си, чувствайки, че не е достатъчно добра за Том. Това е доста сърцераздирателно признание, нали? Любовната история на Линда и Том е рядка, необичайна и просто трудна за вярване. След като загуби последната си битка с рака , лейди Мелинда Роуз Удуърд почина на 76-годишна възраст. Въпреки че тази необичайна дълготрайна любовна история вече не е жива, тя ще живее в песните на Том Джоунс завинаги.

Биографични модели от живота на Том Джоунс

Томас Джоунс е син на миньор на въглища, роден на 7 юни 1940 г. След като напуска училището на 15 години, той комбинира различни физически дейности с изпълнения в нощни клубове. Женен на 17, Том заминава за Лондон, за да влезе в Decca Records. Очевидно това беше повратната точка в живота му. Оттогава видната кариера на Том Джоунс забележително премина от един стълб на сила в друг. Заедно с поддържането на репутацията си на жива легенда и изпълнител на звукозапис, той е спечелил най-големите в ревютата си за кариерата си албум, наречен „Praise & Blame“. След успеха на това издание, легендарният „Дух в стаята“ на Том спечели още повече внимание, тъй като албумът се състоеше от душевни, прости и разнообразни песни, донесе глас, на който само сър Томас Джоунс можеше.Въпреки че Том се интересува от широк спектър от музикални стилове, той е преди всичко художник в ритмични блус соул композиции. Той пътува през редица музикални жанрове и епохи, разделя класовете, възрастта и пола, като кани хората да изследват лечебната сила на песента чрез силата на гласа му.

Том успя да поддържа имиджа си на жив изпълнител за повече от четири десетилетия, но ситуацията изглежда се промени, след като съпругата му си отиде. Бидейки във Филипините, Том извади всичките си концерти и дойде в Лос Анджелис, за да я подкрепи в последната й кратка, но отчаяна битка с рака. След смъртта на дамата Мелинда Роуз Удуърд, Том най-накрая призна, че продължаването на певческата му кариера ще бъде не само възможно без любящата му съпруга, тъй като много песни му напомнят за нея.Вграждане от Getty Images

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Животът на Джон Траволта никога не е бил същият след смъртта на сина му: „Не знаех дали ще оцелея“

Причината сър Томас Джоунс да загуби творческата си искра

Необичайната им любовна история започна в Трефорест, Южен Гламорган. На 12-годишна възраст Томи разви туберкулоза и трябваше да прекара месеци в леглото, гледайки от прозореца си едно русо момиче. Оттогава той е развил пълна симпатия към Мелинда Тренчард, която, както той по-късно признава, беше над него в социално и академично отношение. Съучениците на Линда признаха, че тя е чаша чай на всички.

gettyimages

Том напусна училище на 15-годишна възраст и те започнаха да излизат. Брачните им обети са изговорени малко след 16-ия рожден ден на Линда, през март 1957 г. След малко Линда забременява и ражда сина им Марк. Припомняйки си тези спомени по-късно, сър Томас Джоунс каза, че влюбването е дълбоко романтично нещо, което може да се случи веднъж в живота. След като се влюбите в човек, не можете да почувствате нищо подобно към никой друг.

Вграждане от Getty Images

Вероятно тази философия е била крайъгълният камък на необичайната любовна история между Том и Линда, тъй като връзката им е преживяла всичко, което е попаднало на пътя им. Когато Том каза на Линда за решението си да се премести в Лондон и да напусне работа във фабрика за ръкавици, любящата му съпруга му каза да го направи. Мелинда винаги се е държала като силна жена, тъй като е била готова да работи във фабрика, за да поддържа семейството, докато Том заминава за певческа кариера в Лондон. И така, той пее кариерата си във въздуха и първоначалният тест за брака им е поставен.

Нарастващото количество истерично внимание от страна на феновете неизбежно излага на риск здравите отношения. Много други жени бяха там и това е добре известно. Започвайки през 1960 г., когато Том беше част от The Senators, той имаше поредица от приятелки. Изводът е, че той никога не се е опитвал да ги скрие, тъй като те са добавили към личността му подходяща привлекателност, въпреки че са наранили съпругата му дълбоко. На върха на тази популярност той беше известен с афери с до 250 приятелки годишно. Неговата стая зад кулисите на групата дори получи иронично име - „работна маса“. Някои от връзките станаха публични, така че неизбежно унижаваха жена му по жесток и най-опустошителен начин.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 77-годишният Том Джоунс все още изумява феновете си със своя Bling-Bling стил

Първата сериозна връзка беше с Мери Уилсън от The Supremes. Романът им продължи две години и, разбира се, Линда беше наясно с това. Веднъж тя пътувала, за да се изправи срещу съпруга си в Борнмут, но Том бил уведомен за това и дамата била изведена от хотелската му стая. Някъде след това Том и Линда се уговориха и тя спря да го посещава по пътя. Според думите на Том това е работило добре и тя никога не го е питала за всички онези „други жени“.

Биографът Робин Еггар обясни, че единственото, което има значение, е, че Том винаги се прибира вкъщи. В продължение на години, когато влизаше в къщата им, той отказваше да бъде секс символ и суперзвезда, която се превърна в син на миньор, обикновен, но талантлив Томи Удуърд, в когото Линда се влюби преди 50 години. Това обяснява защо по-късно Томас казва, че е живял два различни живота: един е бил на път и на концерти, друг е бил със съпругата и семейството си. Това може би беше единственото нещо, което имаше най-голямо значение както за Линда, така и за Том.

gettyimages

Докато сър Томас Джоунс се наслаждаваше на слава, Мелинда беше в кулоарите на живота си. Преди близо 20 години моделът Катрин Бъркли предприе съдебни действия, търсейки по-голяма надбавка за сина си от сър Томас Джоунс. Въпреки че Том постигна извънсъдебно споразумение за £ 50 000, този случай агонизира Линда, която не можа да има повече деца след повтаряща се загуба на бременност. Най-вероятно това беше една от причините да се насочи към дома си в Южен Уелс, където Том й купи огромна ферма, разположена в долината на Гламорган. Въпреки че се е върнала в Лос Анджелис, където е отседнала, почти не е напускала къщата поради страха от папараци.

Сърцето на Мелинда бие във всяка песен

По-голямата част от песните на Джоунс са любовни и, разбира се, Линда живее във всяка от тях, тъй като тя беше единствената жена, която позволява на Том да изрази истинската, бездънна чувствителност на любовта. Без Линда е невъзможно сър Томас Джоунс да пее. Той посвети песни на Линда от сцената, любовта му живееше във всяка песен, очароваща съпругата му и хиляди хора, преминали през подобно чувство.

Въпреки че по-голямата част от живота на Том Джоунс беше в кръста на папараци, болестта на съпругата му промени всичко. Том реши да запази битката на Мелинда с рака възможно най-лично, без да разкрива нищо дори на хората от най-близкия си кръг. Тъй като Линда беше пушач през целия си живот, тя се противопостави на рака два пъти преди, точно като емфизем на белодробното разстройство. Тя беше силна, но състоянието й се влошаваше - физическото и психическото й здраве ставаха все по-слаби и по-слаби. Този път обаче Том беше до нея. Той извади своите концерти, за да я подкрепи и остави историята на връзката им да продължи. Въпреки това нещата вървяха само по-зле и последната битка на Мелинда с рака доведе до смърт.

Публикация от Sir Tom Jones (@realsirtomjones) 18 юли 2017 г. в 3:37 PDT

Томас знаеше, че може да им е за последен път, но не беше достатъчно подготвен. Той обяви, че продължаването на певческата му кариера без нея ще бъде трудно, тъй като са написани толкова много песни за нея, за нея и с мисъл за нея. Въпреки че Мелинда вече не е с него, тя оставя в лудите, романтични и душевни песни на сър Томас Джоунс,

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Легендарният джаз певец сър Том Джоунс обявява датата на новото си турне в Обединеното кралство

Любовна история
Популярни Публикации