Възрастна Жулиета: Клер Дейнс 21 години след излизането на известния филм 'Ромео + Жулиета'

- Възрастна Жулиета: Клер Дейнс 21 години след излизането на известния филм 'Ромео + Жулиета' - Знаменитости - Fabiosa

Преди повече от 21 години (на 1 ноември 1996 г.) излезе друга екранизация на най-романтичната пиеса на Шекспир. Героите на Ромео и Жулиета бяха блестящо изобразени от 21-годишния Леонардо Вилхелм Ди Каприо и 17-годишната Клер Катрин Дейнс.

Първоначално се планираше да се довери ролята на Жулиета на Натали Портман. Оказа се обаче, че Натали е твърде млада, за да участва във филма. По това време тя беше само на 13 години!В резултат на това ролята на Жулиета беше изпълнена от Клер Дейнс. Младото момиче се справи перфектно във филма!Romeo + Juliet (1996) / Paramount Pictures

Както се оказа по-късно, Лео беше много ентусиазиран от факта, че Клер ще играе ролята на младата Жулиета. Двамата актьори веднага се харесаха (а може би и нещо повече).Ето как Ди Каприо си припомня момента на заснемането на известната сцена на балкона:

Щом влезе Клер, веднага разбрах, че тя е истинска Жулиета. Всичко съвпадна. Тя просто ме погледна в очите и направихме сцената! Без никакво смущение. Тя беше невинна и естествена.

Въпреки голямата искра между младите актьори, те в крайна сметка започнаха да се игнорират и каквото и да беше между тях, тъй като нямаха представа как да се справят с това.

Между другото, през същата година Клер отказа да изобрази главния герой в „Титаник“. В крайна сметка ролята получи Кейт Уинслет.Клер Дейнс е родена в семейството на компютърен специалист и индустриален дизайнер. Преди да се отдаде напълно на актьорството, тя учи психология в Йейлския университет в продължение на две години.

gettyimages

Ролята на датчаните в „Ромео + Жулиета“ далеч не е началото на актьорската й кариера. Преди да участва в известния филм, момичето вече е свикнало да играе в различни филми. Ролята на Жулиета обаче несъмнено беше една от най-добрите за актрисата!

Общо филмографията на Клер включва повече от 40 филма. Актрисата изпълни една от най-успешните си роли в сериала „Родина“

Популярни Публикации