Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родители

Излизането от дома може да бъде предизвикателство по толкова много причини. От депресия до строги родители. Но е важно да излезете навън и да изпитате живота!

Има много различни причини, поради които излизането от къщата може да се превърне в истински проблем и изключително трудно предизвикателство. И днес искаме да поговорим за всички тях: от проблеми с психичното здраве до строги родители. Защо? Защото животът се случва извън зоната ви на комфорт, извън къщата ви. И ние искаме да ви помогнем да имате този пълен жизнен опит с хиляди възможности и различни емоции.

Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, притеснени или имате строги родители Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родителиНаталия Лебединская / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 11 Ранни предупредителни признаци за проблеми с психичното здравеКак да излезете от къщата, когато сте депресирани

Вярно е за хората, които са депресирани, да се чувстват абсолютно изтощени и незаинтересовани от външния свят. Апатията е най-добрият приятел на депресията, със сигурност. Първото нещо, което трябва да направите, когато сте в депресия, е да си позволите да бъдете в това състояние. Много хора биха се скарали, че са изключително непродуктивни и емоционално нестабилни. Но е важно да се разбере, че депресията е като физическа болка - тя показва жизненоважни проблеми, които трябва да бъдат решени. Не можете да лекувате никакво заболяване, като просто приемате болкоуспокояващи. Точно същото се отнася и за депресията. Но как да излезете от това състояние?

 1. Преговаряйте със себе си. Вижте, трябва да говорите със себе си с пълна честност и да попитате дали можете да направите нещо, за да станете малко по-щастливи.
 2. Вземи си душ. Може да звучи глупаво. Но топлият душ може да направи чудеса.
 3. Завършете домашните си и гледайте любимите си телевизионни сериали в леглото си.
 4. Продължавайте да се питате какво би ви направило по-щастливи. Може да бъде толкова просто, колкото да си купите любимата си торта. Не е ли страхотна мотивация да излезете от къщата си?

Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, притеснени или имате строги родители Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родителиИгорстеванович / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Селена Гомес говори за проблемите си с психичното здраве и предлага увереност относно бъдещото възстановяване

Как да излезете от къщата с безпокойство

Някои хора могат да изпитват проблеми с излизането от къщите си поради ужасяващ зашеметяващ страх. Това състояние се нарича агорафобия, което е тревожно разстройство. Хората изпитват тежки пристъпи на паника, когато се чувстват като опасни за околната среда. Изключително трудно е хората с това състояние да водят нормален живот, защото често се чувстват в капан в безопасна зона, като къщата си. Какво да направите, ако започнете да изпитвате безпокойство, когато се опитвате да излезете от къщата?

 1. Говорете със себе си и се опитайте да анализирате защо се страхувате. Също така, опитайте се да уловите точния момент, в който започнете да изпитвате тревожност.
 2. Говорете с някой наистина близък и се опитайте да изразите чувствата си възможно най-ясно.
 3. Препоръчително е да се консултирате с психолог възможно най-скоро. Както почти всяко друго състояние, агорафобията се лекува лесно на ранните етапи.
 4. Не забравяйте, че решението да излезете от къщата не променя живота.

Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, притеснени или имате строги родители Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строга родителска тревожностChinnapong / Shutterstock.comКак да излезем от къщата със строги родители

Родителите могат да бъдат наистина свръхзащитни понякога и да ограничат социалния живот на детето си до точката, в която той просто не съществува. Или просто могат да бъдат малко прекалено строги. В повечето случаи обаче децата проявяват свръхактивност и приемат нещата твърде лично. Ако родителите забраняват на детето си да излиза навън след полунощ, това всъщност е доста разумно. Така че какъвто и да е сценарият, има няколко ефективни начина да излезете от къщата си. Нека разгледаме по-отблизо.

 1. Говорете с родителите си и се опитайте да им осигурите, че ще се оправите. Винаги давайте солидни аргументи и не повишавайте тон. Не очаквайте те да се откажат и да ви позволят да направите каквото сте спечелили. Просто се стремете към конструктивен диалог.
 2. Правете бебешки стъпки. Започнете с някои дребни неща, за да станете постепенно все по-независими. Уверете се, че няма да имате проблеми, когато започнат да ви се доверяват.
 3. Друг начин е просто да се оправдаеш. Всички родители, дори и най-параноичните, просто искат да се уверят, че детето им е в безопасност. Следователно, успокояването им и карането им да ви се доверят е най-добрият начин.

Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родители Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родители Майка се кара на дъщеря си тийнейджърVGstockstudio / Shutterstock.com

Излизането от дома може да бъде предизвикателство по толкова много причини. Но в кутията няма живот. Независимо дали сте депресирани, изпитвате тревожни разстройства или просто имате свръхзащитни родители, във ваш интерес е да разрешите проблема и да оставите зоната си на комфорт!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Буквална къща на ужасите: двойка си купи къща на мечтите си, но не знаеше, че идва с луд сталкер

Дом и семейство Семейна къща Душевно здраве
Популярни Публикации