Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене

Средното време за изминаване на една миля може да варира в зависимост от фактори като вашата възраст и общо здравословно състояние. Ето какво трябва да знаете.

Независимо дали сте фен на ходенето или разходките за фитнес, добре е да знаете колко време ще ви отнеме да изминете една миля. Средното време за изминаване на миля може да варира в зависимост от няколко фактора като здраве и възраст. Нека да разберем колко време обикновено отнема да измине една миля.

Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходенеMonkey Business Images / Shutterstock.comКолко време отнема да изминете една миля?

Средно човек може да измине една миля за 17 до 20 минути, но не забравяйте, че става дума за равна повърхност. Хората в отлична физическа форма могат да изминат една миля за 13 минути.Средното време зависи от възрастта, така че 'стандартното' за 20-28-годишно е около 14-15 минути, докато средното време за 40-49-годишно е около 15-16 минути. Приблизителната средна скорост за изчисляване на продължителността на разходката е около три мили в час.

Ако говорим за неравен терен, средната скорост на ходене може да намалее до 2,5 мили в час. Катеренето е много по-бавно. Например, изминаването на десет мили над равна повърхност се очаква да отнеме четири часа. В същото време ходенето на едно и също разстояние нагоре и надолу по хълмовете удължава очакваното време до пет часа и десет минути.Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходенеРуслан Ситарчук / Shutterstock.com

Колко време ще отнеме да изминете една миля с различни темпове?

Очакваното време също зависи от вашето темпо. Ето какво трябва да знаете, за да изчислите времето за ходене.

Бърз: 11 минути на миля.Умерено: 15 минути на миля.

Лесно: 20 минути на миля.

Тези крачки може да изглеждат бързи, но е нормално хората да ходят по-бързо от обикновено, когато са на групово събитие или състезание. Има няколко начина за измерване на скоростта на ходене, включително телефонни приложения и часовници. Можете също така да използвате старомоден начин за изчисляване на скоростта на ходене. Ще ви трябват известно разстояние (например писта за бягане) и часовник. Използвайте калкулатор, за да изчислите темпото.

Колко калории изгаря ходенето на миля?

Броят на калориите, които можете да изгорите, зависи от вашето тегло. Според Харвард здраве , ако теглото ви е около 160 фунта, вероятно ще изгорите около 105 калории. Ако сте около 180 паунда, най-вероятно ще изгорите 115 калории. Ако сте 120lbs, това е около 65 калории. В резултат на това, ако изминавате една миля ден след ден, ще изгаряте около 455 до 700 калории на седмица.

Как да изминавате една миля всеки ден

Добавянето на кратка разходка във вашия фитнес план наистина може да подобри здравето ви. Ходенето има множество умствени и физически ползи и е лесно да добавите тази дейност към деня си. Ето няколко съвета как да включите ходенето в ежедневието си.

  1. Събудете се 15 минути по-рано и обиколете блока си няколко пъти.
  2. Излезте на разходка по време на обедната почивка. Ще отнеме около 20 минути за една миля пеша.
  3. Ако карате на работа, намерете място, където да паркирате автомобила си малко по-далеч. Дайте си възможност да изминете ежедневната си миля преди работния си ден.
  4. Излезте от автобуса няколко спирки по-рано и направете кратка разходка.
  5. Опитайте се да ходите пеша, вместо да се придвижвате с градския транспорт.

Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходене Колко време отнема да се измине една миля? Плюс ползи за здравето при ходенеGansstock / Shutterstock.com

Обучение за разходки на дълги разстояния

Ако смятате, че е трудно да ходите всеки ден, започнете с нещо малко. Разходките могат да направят чудеса, ако го правите редовно. Постепенно увеличавайки разстоянието си за ходене, ще можете да ходите по-бързо и по-дълго. По-добре е да натрупвате времето си за ходене стабилно от по-къси на по-дълги разстояния.

Като добавите дори кратки разходки към ежедневието си, ще подобрите мускулите и издръжливостта си. Разходките на дълги разстояния са още по-полезни. Започнете с разстоянието, което можете да изминете удобно, след това планирайте собствения си график за ходене, като добавяте миля към това разстояние всяка седмица. Всяка миля ще отнеме между 15 и 20 минути повече. Може да започнете с 30-дневен план за ходене, за да изградите своята сила за ходене. Само няколко месеца по-късно ще можете не само да изминете една миля, но и да се насладите на 5-километрова благотворителна разходка. И кое е най-невероятното: можете дори да тренирате за маратон.

Какви са ползите от ходенето на километър?

Редовното ходене може да помогне на тялото и ума ви да се почувстват по-добре. Ходенето подобрява реакцията ви към инсулин, което може да ви помогне да намалите мазнините по корема. Редовните разходки могат значително да повишат вашата издръжливост. Добавянето на допълнителна миля ходене в ежедневието ви ще увеличи общите нива на фитнес. С други думи, това ще ви даде сила за други видове упражнения, като бягане. И не на последно място: ходенето може да увеличи продължителността на живота ви. Според проучване от 2012 г. умерените и редовни упражнения добавят години към живота на участниците

Изминаването на километър има много ползи за вашето психично здраве. Излизането навън на километрова разходка може да намали нивото на стрес. Как е възможно? Практикуващият внимателност Дани Бинингтън казва:

Редовното движение и темпото на ходене дават на съзнанието ви почивка, можете да освободите стреса, да подобрите самочувствието си и да регулирате настроението си.

Също така е научно доказано, че ходенето може да помогне на хората да бъдат по-креативни. В проучване от 2014 г., публикувано от Американската психологическа асоциация, бяха показани разходки, които да помогнат на участниците в решаването на проблеми. Какво може да бъде по-добре?

Разходките могат да направят чудеса за тялото и душата ви. Обичате ли да се разхождате?

Здраве
Популярни Публикации