Как да накараме коледна звезда да цъфти отново за Коледа: 3 съвета и трикове за грижа за растенията

Искате ли да накарате вашето растение за коледна звезда да цъфти за Коледа? С подходящи грижи можете да отглеждате коледна звезда като стайни растения целогодишно и можете да я накарате да цъфти отновоИскате ли да накарате вашето растение за коледна звезда да цъфти за Коледа? С подходящи грижи можете да отглеждате коледни звезди като стайни растения целогодишно и можете да го накарате да цъфти отново с лесни грижи за растенията. Коледните звезди изискват специфични светлинни условия, за да позволят на вашите растения да правят цветя, а нашите житейски хакове за растенията ще ви помогнат да постигнете най-добри резултати.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Tudor Scridon (@tscridon) на 22 декември 2019 г. в 4:09 ч. PST

Грижата за растенията на коледната звезда никога не е била толкова лесна! Ще намерите полезни съвети за избор на растение и оптимални условия за отглеждане на коледната звезда. Подарете на дома си свежо усещане с красивите растения на коледната звезда.

Много хора искат да знаят какво кара пуансетиите да станат червени. Всъщност листата на растението променят цвета му.3 съвета и трикове за грижа за растенията, за да направите вашата коледна звезда отново червена

1. Елиминирайте светлината

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Farmhouse Style от Линда (@ourblissfulhome) на 4 декември 2019 г. в 10:02 ч. PST

Ако искате да накарате растението на коледната звезда да стане червено, премахнете светлината. Оказва се, че периодите на тъмнина са необходими за цъфтежа. Коледните звезди изискват колкото се може повече светлина през деня. Тогава обаче растенията не трябва да получават светлина в продължение на 12 часа. Така че можете да поставите вашите звездички в тъмна стая или да ги покриете.

2. Температура

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от официално cleanwithmrsl (@lifewithmrsl) на 11 декември 2019 г. в 8:48 ч. PST

Коледите са растения с топъл климат. Просто обичат топлите температури и не забравяйте, че тези растения са чувствителни към студ. Дръжте коледната звезда на място, което остава между 68 и 70 градуса по Фаренхайт.

3. Вода

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Art Of Nature (@artofnatureeg) на 23 декември 2019 г. в 12:43 ч. PST

Поинцетиите обичат да са леко на суха страна, така че не ги преливайте. Не използвайте торове, когато растението цъфти. След приключване на цъфтежа на коледната ви звезда, използвайте добре балансиран тор веднъж седмично.

И още веднъж: ако искате да направите цветето на коледната звезда за Коледа, растението трябва да се държи в тъмнина в продължение на 12 часа всяка вечер през октомври, ноември и началото на декември.

Смятате ли, че статията е полезна? Споделете любимите си съвети за грижа за растенията в коментари.


Този материал е предоставен само с информационна цел. Някои от продуктите и предметите, обсъдени в тази статия, могат да причинят алергична реакция и да навредят на вашето здраве. Преди употреба се консултирайте със сертифициран техник / специалист. Редакционният съвет не носи отговорност за вреди или други последици, които могат да бъдат причинени от използването на методите, продуктите или предметите, описани в тази статия.

Хакове в реалния живот
Популярни Публикации