Как да произнасям правилно Adidas

Вероятно произнасяте „Adidas“ погрешно и ето как да го кажете правилно.

Толкова е лесно да изглеждате стилно и изискано в новите си маратонки Adidas, но какво ще кажете за името на марката? Как се произнася Adidas, когато обсъждате обувките си с приятелите си? Ако ще покажете ритниците си, вероятно трябва да произнесете името, нали?Произношението на Adidas изглежда супер лесно, но всъщност не е така. Марката е немска, така че произношението може да бъде наистина сложно за неевропейски граждани. Нека да разберем как правилно да се произнася Adidas.

Как да произнасям правилно Adidaskit lau / Shutterstock.com

Произношение на Adidas

Ако живеете в САЩ, вероятно произнасяте марката Adidas като - А-а-а-а-а. Сега се пригответе за важна актуализация: това е абсолютно погрешно.

Трябва да го произнесете като „AH-dee-dahs“. Трябва да наблегнете на първата сричка, а последната трябва да бъде разтегната. Ако все още не получите правилното произношение, трябва да гледате видеоклиповете по-долу. Ето две версии за произнасяне на Adidas, но сега знаете кой начин е правилен.И още едно видео, което да запомни правилния начин за произнасяне на тази дума:

Тази марка маратонки е от Германия, така че повечето хора, които живеят в Европа, произнасят „Adidas“ i n правилния начин. Ако искате повече подробности за компанията, ние сме тук, за да ви помогнем. Името 'Adidas' идва от името на основателя на компанията, Адолф Даслер. Прякорът на мъжа беше Ади. Псевдонимът беше смесен със съкратена версия на фамилното му име и получихме широко известното „Adidas“.

Има и друга версия. Според популярен градски мит 'Adidas' означава „Цял ден мечтая за футбол“ или „Цял ден мечтая за секс“. Не е вярно обаче, тъй като марката е немска. Такива обяснения просто нямат смисъл.

И двете са „гръбни имена“ които са създадени, след като името вече съществува. Adidas стана популярен в Съединените щати през 70-те години на миналия век, като кулминацията му стана сингълът Run DMC от 1986 г. „Моят Adidas“ но компанията стартира много по-рано. Адолф Даслер основава марката през 1949 година.

Интересно е да се знае, че англоговорящите в Обединеното кралство обикновено произнасят Adidas правилно, вероятно защото са близо до Европа. Британците са изложени на европейци, които (НАИСТИНА) знаят как да кажат Adidas.

Ако все още сте объркани, гледайте видеоклиповете няколко пъти и се упражнявайте да казвате на глас Adidas. Това ще подобри произношението ви.

Как да произнасям правилно Adidasесенния моден стилMRProduction / Shutterstock.com

Или можете да правите това, което правят повечето хора и просто да ги наричате маратонки, без да споменавате марката. Проблемът е решен.

Сега можете да видите, че произношението на Adidas изобщо не е трудно. Споделете тази интересна статия с приятелите и семейството си, за да ги научите как да произнасят правилно тази дума.

Смешен
Популярни Публикации