„Не изглеждам на 30. Изглеждам по-възрастен“: Чали Мугуира страда от рядко генетично разстройство, което прави възрастта й бързо

- „Не изглеждам 30. Изглеждам по-възрастен“: Чали Мугуира страда от рядко генетично разстройство, което бързо увеличава възрастта й - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Прогерията е рядко генетично заболяване, което проявява най-странните симптоми. Още от най-ранна възраст децата показват признаци на екстремно стареене. Продължителността на живота на децата, родени със заболяването, е ниска и обикновено те оцеляват само до тийнейджърска възраст.

Barcroft TV / YouTubeПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Модел с рядко генетично разстройство закова света на модата и не само този свят

Основните симптоми на състоянието включват промени в кожата, необичаен растеж и загуба на коса. Състоянието е причинено от генетичен дефект, аномалия в обработката на структурен протеин. До края на 20тивек учените знаеха малко за причината за състоянието.

Barcroft TV / YouTubeВсе още не е известно ефективно лечение на прогерия, но лекарите полагат усилия за намаляване на усложненията, причинени от състоянието. Операцията за байпас на коронарните артерии и ниските дози аспирин са доста ефективни срещу сърдечно-съдовите заболявания.

Challi Muguira от Батон Руж, Луизиана е един от малкото хора, които страдат от това състояние. Няколко години отнеха на учените да открият конкретния щам на прогерия, от който тя страда. Първоначално те мислеха, че има дупка в сърцето си и я подлагаха на произволни тестове до 16-годишна възраст.Имам чертите на някой, който има Progeria и можете да разберете като ме погледнете, че не изглеждам на 30. Изглеждам по-възрастен.

Лекарите разказаха на Challi за нейното състояние в много млада възраст и казаха, че би било чудо, ако тя доживее до 30. Сега тя е далеч над 30-те, живее живота си възможно най-добре, като е благодарна за всеки момент.

Ако можех да кажа на някого едно нещо за прогерията, би било: Не винаги е отрицателно. Ако можете да видите положителното в него, ще имате страхотен живот.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 20-годишната Мишел Киш изглежда като дете и се нуждае от денонощна грижа, но тя е щастлива и обича живота си

На Чали му беше тежко да расте, а някои от връстниците й я тормозеха, докато тя не завърши и не влезе в гимназията.

Трудно е, когато си на 15 години и хората си мислят, че си на 30. Това беше грубо.

Тя все пак намери любовта

След гимназията животът наистина започна да я търси. Тя се запознава с Тони в онлайн сайт за запознанства и заедно, те създават връзка, която в крайна сметка ги отвежда по пътеката. За Тони Чали не се различаваше от никоя друга жена и той каза, че е такава „Независим“ и „Много подкрепящ.“

Нейтън и Бенет са братя, които също страдат от прогерия, като случаят им е толкова рядък, че от него страдат само петима души в целия свят. Въпреки трудностите, които изпитват, момчетата все още са като всички други нормални деца и се надяват да бъдат лекувани по същия начин.

Хората с прогерия се нуждаят от любовта и подкрепата, които могат да получат ежедневно. И не само помощ при ежедневните задачи. Понякога любезната дума и моралната подкрепа са повече от достатъчни, за да усмихнат лицата им.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Този индианец има генетично състояние, което го е оставило в капан в тялото на бебето

Популярни Публикации