„Отгледах разглезен брат“: Мама намали месечната помощ на дъщеря си от 5 000 на 1000 долара

Тийнейджърката казва, че към нея се отнасят като към „селянка“, след като майка й е намалила месечната си помощ от 5000 долара до 1000 долара.

Родителството може да бъде изключително трудно. Като грижовен родител, трябва не само да давате на детето си храна и подслон, важно е да научите детето си на някои ценни житейски уроци. Да говориш за пари с децата си може да не е лесно, но е жизненоважно нещо да ги подготвиш за живота на възрастните. Но как се прави това, когато детето ви е 15-годишно разглезено нахалство?Разглезено дете

Една майка от Бевърли Хилс, чиито разходи за дъщеря на тийнейджърите излязоха напълно извън контрол, беше в края на остроумието си и се обърна за помощ към д-р Фил

Д-р Фил / YouTubeНина Грей е самотна майка, така че родителството е много трудно за нея. Жената работи 6 дни в седмицата, за да даде на момиченцето си най-добрия живот, който би могла да има. Говорейки нататък Шоуто на д-р Фил , Нина каза, че дъщеря й, 15-годишната Николет, е свикнала с пищен начин на живот от много малка. Още от дете Николет я имаше „Собствени кредитни карти без абсолютно никакъв кредитен лимит.“

Николет обича скъпите дизайнерски дрехи, аксесоари, чанти и обувки. Тийнейджърката не иска да промени начина си на живот. Тя дори призна, че е 'разглезено хлапе:'Знам, че съм разглезено нагло, но се наслаждавам на начина на живот!

Д-р Фил / YouTube

Един момент Нина забеляза, че разходите на дъщеря й излизат напълно извън контрол. Майката реши да намали надбавката си от 5000 на 1000 долара на месец. Момичето не хареса това решение, чувстваше се разочаровано. Тя каза:

Чувствам се като селянин.

Тя добави:

Когато майка ми отказва да ми дава пари, правя живота й адски адски.

Как е възможно това? По време на първата й поява на Д-р Фил , Нина каза, че е направила всичко възможно за дъщеря си, защото е почувствала завивка „Да си самотна майка, да работиш 6 дни в седмицата, да не си у дома с нея.“

Д-р Фил / YouTube

Д-р Фил обясни какво наистина се е случило в тази история и как всичко може да се промени. Той сподели този къс мъдрост:

Прекаленото похапване е форма на малтретиране на деца.

Обяснение на Нина, че не е било късно да „ преродител ”Дъщеря й, д-р Фил добави:

Дайте й повече любов и по-малко пари.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 16 весели туитове за родителски неуспехи, които показват добрите и лошите части на родителството

Как да научите детето си за парите

Да научиш децата си за пари може да не е лесно, но е възможно. Колкото по-рано започнете, толкова по-добри резултати получавате.

Ето няколко прости, но ефективни съвета как да направите това:

  1. Вашето дете трябва да разбере разликата между нуждите и желанията. Това е необходимо умение! Винаги питайте детето си дали наистина се нуждае от нов смартфон или го иска, защото приятелят му има нов.
  2. Научете детето си как да пести. Може да започнете с касичка. Детето ви ще види как растат парите и детето ви ще знае, че трябва да спести, ако иска да купи нещо голямо.
  3. Научете детето си как да определя приоритетите. Просто не можеш да имаш всичко. За по-малките деца това би било, да речем, да избере една или друга играчка, но не и двете.
  4. Ако имате тийнейджъри, помолете ги да получат работа на непълен работен ден или лятна работа. Това ще им помогне да се научат да ценят времето и парите си.

Doucefleur / Shutterstock.com

Ако искате децата ви да знаят как да управляват парите си в бъдеще, трябва да ги научите за парите. Не е лесно, но наистина си заслужава усилията.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Филип Калвин 'Фил' Макгроу споделя мощно съобщение за това какво всъщност означава да бъдеш родител

Популярни Публикации