Ако една муха кацне върху вашата храна, безопасно ли е да я ядете? Какво да направя, ако се случи, и други съвети за безопасност на храните

Последни новини, ако една муха кацне върху вашата храна, безопасно ли е да я ядете? Какво да направите, ако се случи, както и други съвети за безопасност на храните за Fabiosa

Няколко съвета за безопасност на храните

Почти всеки човек получава хранително отравяне в даден момент от живота си, понякога дори повече от веднъж. Ако сте здрав индивид без основни състояния, най-вероятно ще се разболеете няколко дни и нямате сериозни усложнения след хранително отравяне.

Khaoniewping / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 грешки, които могат да доведат до хранително отравянеКакто и да е, хранителното отравяне не е най-приятното преживяване, с което трябва да се справите, така че ето няколко съвета как да намалите риска от това:

1. Измийте ръцете си със сапун и вода, особено след използване на банята, преди и след готвене и преди ядене. Направете си навик да си миете ръцете първо, след като се приберете у дома.r.classen / Shutterstock.com

2. Поддържайте банята си чиста и дръжте мухи далеч от нея. Измийте всичко (дрехи, спално бельо, повърхности и т.н.), което може да е било замърсено с фекални вещества с гореща вода и сапун.

3. Уверете се, че всички прибори, повърхности и кухненски инструменти са чисти преди и след като ги използвате за приготвяне на храна.Stock-Asso / Shutterstock.com

4. Дръжте храната покрита, за да предотвратите кацане на мухи и други бъгове.

5. Дръжте всички кошчета за боклук покрити с капаци, за да държите мухите далеч.

6. Яжте готвена храна веднага след приготвянето. Не го оставяйте да седи на масата или плота и го приберете в хладилника, ако искате да го довършите по-късно. Не съхранявайте остатъците за повече от ден или два и винаги ги подгрявайте преди ядене.

7. Съхранявайте отделно сурова и варена храна. Уверете се, че сготвената храна е поставена над суровата храна в хладилника.

8. Винаги проверявайте срока на годност на пакетираните храни, преди да ги ядете.

Абханов Майкъл / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 4 ефективни метода, за да помогнете на всички тези гадни домашни мравки да бъдат далеч

Какво се случва, ако муха кацне върху храната ви? Все още ли е добре да го ядете?

Мухите изглеждат повсеместни, особено през топлия сезон. Предполагаме, всеки може да се съгласи, че мухите са гадни, но какво точно се случва, когато тези насекоми кацнат на храна? Безопасно ли е да се яде?

Ако муха кацне върху храна, има три неща, които може да направи: да яде храната, да я дефекира или да снесе яйца в нея. Е в!

Силви Бушар / Shutterstock.com

Както повечето от нас знаят, мухите се радват на гниещи органични вещества. Те също обичат да кацат на изпражненията. Така че една муха може лесно да замърси храната ви с бактерии, които е събрала на места, където е кацнала преди това.

Може да се разболеете или не, след като ядете храната, върху която е кацнала муха - зависи от конкретните бактерии, които мухата е въвела. Както и да е, най-добре е да не рискувате и просто да изхвърлите храната. Ако все пак възнамерявате да го ядете, можете да го претопляте, за да убиете микробите, които мухата може да е разпространила.

Blow Flies ядат храната сиPong Wira / Shutterstock.com

Как да държим мухите далеч от дома и храната си

За да запазите храната си чиста и безопасна и да не мухите ви дразнят (предназначено за игра на думи), използвайте следните съвети:

1. Изхвърляйте редовно боклука и дръжте всички кошчета за боклук покрити с капаци - това са едно от любимите места на мухите.

2. Ако на масата или плота има седнала храна (плодове, бисквитки, бонбони и др.), Дръжте я покрита, за да предотвратите кацането на мухи върху нея.

Роб Байрон / Shutterstock.com

3. Говорейки за готвена храна, най-добре е или да я изядете веднага, или да я приберете в хладилника - не я оставяйте да седи на плота.

4. Инсталирайте екрани на прозорци на вашите прозорци, за да предотвратите влизането на мухи вътре.

Работник, който монтира мрежа против комари или комар за комар на прозорец на тухлена къщаРадован1 / Shutterstock.com

5. Почистете след домашните си любимци веднага след като те 'са направили бъркотия'.

6. Използвайте капани за мухи и репеленти за насекоми, за да се отървете от мухи, които са попаднали във вашия дом.

Ако усърдно практикувате тези съвети, няма да оставите шанс на мухите!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Раздразнен ли си да видиш плодни мухи в кухнята ти? Ето как да се отървете от тях

Съвети Храна Безопасност на храните
Популярни Публикации