Ирония на живота: Уолт Дисни е уволнен от вестник поради липса на креативност

- Ирония на живота: Уолт Дисни беше уволнен от вестник поради липса на креативност - Знаменитости - Fabiosa

Човек никога не би си помислил, че „Прекрасният свят на Дисни“ и всичко, което включва - тематични паркове, филми, телевизия и стоки, за да назовем само няколко - е постигнат от безкрайната, безстрашна сила на един човек - предприемач и гений , Самият Уолт Дисни.

gettyimagesУолт Дисни е уволнен от вестника, за който е работил

Още по-вдъхновяващото в историята на Уолт Дисни е, че преди да дойдат и всички неуспехи, той беше уволнен ' липсва креативност . ”На 22-годишна възраст Уолт Дисни беше уволнен от вестник в Мисури.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Мини Маус най-накрая получи звезда на Холивудската алея на славата, а Кейти Пери е щастлива да я представиСпоред редактора му той липсваше въображение и нямаше добри идеи. „Сладкият край е, че Дисни продължи да купува ABC през 1996 г., която по това време притежаваше Канзас Сити Стар, вестникът, който уволни Уолт Дисни.

Другите житейски неуспехи на Дисни

Едно от ранните му начинания се нарича Laugh-O-Gram Studios. Тук той започна бизнес, създавайки карикатури. Година по-късно студиото на Уолт фалира. Накрая той реши да насочи вниманието си към по-печелившата област: Холивуд.Той и брат му се преместват в Калифорния и започват да продуцират успешен анимационен сериал. През 1928 г. Уолт Дисни беше най-известен с Oswald the Lucky Rabbit .

Това беше неговото творение, бебето му. Неговият продуцент беше откраднал Освалд Щастливия заек, заедно с всичките му служители, точно изпод него. Чарлз Минц предполагаше, че Уолт Дисни ще се печели и ще продължи да прави карикатури за 20-те процента, но Уолт направи нещо, което изненада всички.

Дисни предаде Осуалд ​​Щастливия заек на Чарлз, заедно с всички анимационни художници, които той открадна. Той просто пусна Осуалд ​​Щастливия заек. По този начин той създава нещо много по-добро: Мики Маус е роден.

gettyimages

Създаването на карикатура и тематичен парк на Мики Маус, Дисниленд

Антропоморфна мишка, която обикновено носи червени къси панталони, големи жълти обувки и бели ръкавици, Мики е един от най-разпознаваемите герои в света.

gettyimages

Започвайки през 1930 г., Мики също е представен широко като комикс. Мики обикновено се появява заедно с приятелката си Мини Маус, домашното си куче Плутон и приятелите си Доналд Дък и Гуфи.

gettyimages

През 1978 г. Мики става първият персонаж от анимацията, който има звезда на Холивудската алея на славата.

gettyimages

Публикация, споделена от Мики Маус (@mickeymouse) на 27 февруари 2018 г. в 7:20 ч. PST

И в края на 40-те години Уолт Дисни започва да изгражда планове за масивен тематичен парк. Той пожела тематичният парк да бъде като нищо създадено някога на земята. По-специално той искаше да бъде вълшебен свят за деца и заобиколен от влак.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Лукас, най-сладкият паяк в света, е идеалният лек за арахнофобия

За Уолт Дисни беше характерно, че той беше готов да рискува, опитвайки нещо ново. След няколко години в планирането и изграждането, Дисниленд отваря врати на 17 юли 1955 г. Дисни говори на адреса:

На всички, които идват на това щастливо място; добре дошли. Дисниленд е вашата земя. Тук възрастта преживява приятни спомени от миналото, ... и тук младостта може да се наслади на предизвикателството и обещанието за бъдещето. Дисниленд е посветен на идеалите, мечтите и твърдите факти, които са създали Америка с надеждата, че тя ще бъде източник на радост и вдъхновение за целия свят.

Успехът на Дисниленд насърчи Уолт да помисли за друг парк в Орландо, Флорида. През 1965 г. е планиран друг тематичен парк.

Уолт Дисни умира от рак на белия дроб на 15 декември 1966 г. През целия си живот е бил верижен пушач. Мит в интернет предполага, че тялото на Уолт Дисни е крионистично замразено, но това не е вярно. Изглежда, че е разпространен от работодателите му, търсейки последна шега за сметка на техния шеф.

Изминаха 51 години от смъртта на Уолт Дисни и въпреки това той продължава да живее чрез филми, тематични паркове и стоки.

Публикация, споделена от Дисни (@disney) на 22 февруари 2018 г. в 16:26 ч. PST

Как така един човек е създал нещо толкова удивително, позволявайки на името му да живее вечно? Може би, тайната е в неговите неуспехи. Всички се страхуваме да паднем. Рядко обаче падането ще ни убие. Ако става трудно, помислете за „Уолт Дисни“ и вярвайте и упорствайте!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Животът имитира изкуството в кратка история на комикса „Любовта е ...“

Популярни Публикации