Легендарният Джони Карсън имаше състояние от 300 милиона долара, но къде отидоха всичките му пари?

Последни новини Легендарният Джони Карсън имаше $ 300 милиона щастие, но къде отидоха всичките му пари? на Фабиоза

Джони Карсън е от хората, чието наследство никога няма да бъде отмито от земята. Той беше известен комик и високопоставена телевизионна личност в Шоуто тази вечер с участието на Джони Карсън , който водеше токшоуто в продължение на 30 години между 1962-1992.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Джей Хауъл (@centre_express_mart) на 12 март 2019 г. в 2:58 ч. PDTПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Джордж Майкъл направи дарение от над 685 000 долара за благотворителност, след като първата му любов отминаОсвен превъзходната си кариера, в личния си живот той не го е получил, тъй като е бил женен четири пъти и се е развеждал три пъти. Само с първата съпруга Джоди Уолкот двамата споделят 3 сина: Ричард, Чарлз и Кори.

Къде отиде неговата нетна стойност?

До 1975 г. Шоуто тази вечер с участието на Джони Карсън беше най-печелившата от печалбите от телевизията NBC $ 50-60 милиона годишно. Същата година телевизионният водещ беше най-добре платеният артист в целия свят с годишна заплата от 4 милиона долара (17 милиона долара към днешна дата).До 1991 г. заплатата на Джони нараства до 25 милиона долара годишно (40 милиона долара днес).

Обикновено родителите оставят всичко или по-голямата част от нетна стойност на своите близки. Но това не е случай на Джони Карсън. През целия си живот той дарява огромни суми на благотворителни организации . Преди да почине през 2005 г., Карсън даде 1–2 милиона долара на фондацията „Джони Карсън“ и организацията го направи като доверителен фонд.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от LaughPass (@getlaughpass) на 3 март 2019 г. в 8:23 ч. PST

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Дъщерята на Пол Нюман за продължаването на забележителната му благотворителна дейност и нейните постижения: „Много съм горд да бъда част от неговото наследство“

След малко повече от 5 години фондът достигна приблизително 200 милиона долара. Просто казано, всичките му пари бяха разпределени различни дарения .

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Shorpy Historic Photos (@shorpyphotos) на 13 февруари 2019 г. в 11:01 ч. PST

Родният град на Джони в Норфолк, Небраска, нарече болница, музей, общински колеж, библиотека и гимназия в негова чест, след като получи големи подаръци.

Неговата смърт

Най-добре платеният артист в целия свят е бил диагностициран с емфизем през 2002 г. Това е често срещано белодробно заболяване и основната причина е пушене . Джони Карсън се бори 3 години, преди да почине през 2005 г.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Розмари Мичъл-Дъксбъри (@ septemberwoman1961) на 1 март 2019 г. в 12:41 ч. PST

Честно казано, толкова сме изненадани от добросърдечната дейност на Карсън и такава отдаденост на помощта на хората. Вместо да харчи пари за някои пищни неща, както правят много знаменитости, той отдаде цялото си сърце и по-голямата част от волята си за благотворителни организации. Така че се възхищавам!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Саймън Коуъл може да не остави голямото си богатство на сина си, но дарява 50 000 британски лири на 4-годишно момче за лечение на рак

Популярни Публикации