Изгледи или отмъщение: Жената твърди, че е била уволнена от работата си в Citibank, защото е била твърде привлекателна

Последни актуални новини Изгледи или отмъщение: Жената твърди, че е била уволнена от работата си в Citibank, защото е била твърде привлекателна за Fabiosa

Жена на име Дебрахли Лоренцана разкрива как е била уволнена от работата си, защото шефовете й са вярвали, че е твърде привлекателна.Историята на самотната майка създаде медийна буря, след като тя заведе дело срещу бившия си работодател, Citibank, заради уволнението ѝ.

На Дебрахли й казаха, че е „твърде разсейваща“

Когато Дебрахли Лоренцана беше уволнена от работата си в Citibank, тя заведе дело, в което твърди, че шефовете й смятат, че дрехите й са твърде разсейващи.Заповядано й е да спре да носи водолазки, поли с молив, три инчови токчета или вталени бизнес костюми. Но когато тя посочи, че облеклото на други жени колеги е по-разкриващо, шефовете й казаха, че формите на тялото им се различават от нейните.

Не е това, което изглежда

Дебрахли Лоренцана прави рекорд, че уволнението й не е било заради външния вид, а „отмъщение“. Според Citibank тогавашната самотна майка е била уволнена поради дисциплинарни проблеми и проблеми с изпълнението, за които Дебрахли твърди, че не са верни.

Бившата банкерка вярва, че е била уволнена, след като поверителна информация за искове за сексуален тормоз срещу двама от нейните мъже мениджъри е била споделена с въпросните мъже.

Тя нае известна адвокатка за правата на жените в САЩ Глория Олред и подаде жалба за правата на човека срещу Citibank. Говорейки с Скъпа девет години след инцидента, Лоренцана каза:

Бях много тъжен, че всички изкривиха истинската причина за съдебния процес. Не ставаше въпрос за външния ми вид. Това беше сексуален тормоз, дискриминация по полов признак, отмъщение от HR, след като съобщих, че всичко се случва.

Тогава самотната майка разкри, че е завела делото като начин да отстоява себе си и да уведоми шефовете си какво правят, не е наред.

Още дела

Citibank не беше единствената организация, която Debrahlee съди. Бившият банкер заведе дело срещу Quest Laboratories, след като техник трайно я нарани, докато й взема кръв. За съжаление тя загуби делото за небрежност срещу него и не й присъди нито стотинка.

От разказа на Дебрахли Лоренцана тя имаше право да се застъпи за себе си. Споделете това и ни кажете какво мислите.

Популярни Публикации