Любов и писмо: Ален Делон и Роми Шнайдер бяха сребърни любители на екрана като никой преди

- Любов и писмо: Ален Делон и Роми Шнайдер бяха сребърни любители на екрана като никой преди - Знаменитости - Fabiosa

Ален Делон и Роми Шнайдер се събират за първи път през 1958 г., докато тя снима „Кристин“ във Франция и следващите четири години от живота им затвърдиха връзка, която трябваше да продължи десетилетия, много след смъртта й през 1982 г.

gettyimagesПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Отнесената от вятъра Оливия де Хавилланд разкри, че е била влюбена в звездата Ерол ФлинПо това време той беше на 23 години и относително непознат във филмовите среди, но след като й подари букет от рози, Шнайдер се заинтересува доста. Отначало тя го намери за обиден и дори невъзпитан. Играта на любимия на екрана обаче я смекчи за нула време.

gettyimagesСкоро след това двойката се разходи с влак до нов филмов фестивал в Брюксел и любовта ги завладя. Делон покани Шнайдер да дойде да остане при него в Париж. Майка й обаче беше против идеята. В крайна сметка тя поиска Делон да поеме правен ангажимент към Шнайдер, преди да заминат за Париж.

gettyimages

Докато Делон се радваше на статута си на френски секс символ, Шнайдер беше разочарован от слуховете за неговите дела. По-специално Магда Шнайдер се притесняваше за психическото и физическото здраве на дъщеря си, която редовно е била жертва на Делон.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Холивудска двойка, която никога не сме виждали: Нереализираната любовна история на Али Макграу и Райън О'Нийл

Изгубена любов и писмо

Към 1963 г. връзката между кръстосаните звезди приключва. На връщане в Париж след стрелба 'Процеса' в Холивуд Шнайдер намери апартамента им празен с букет черни рози и ярка нотка от Делон като приветлив подарък.

gettyimages

Шнайдер не беше обикновена жена. Делон видя в нея любов и светлина, които бяха несравними с никоя друга. След смъртта й през 1982 г. той изрази съжалението си, че се отнесе с нея в писмо със заглавие 'Сбогом моя кукло' първоначално публикувано във френско списание „Пари-мач“. Извадките по-долу са преводи от Frech с някои малки грешки.

Казват ми, че си мъртъв. Мисля за теб, за мен, за нас. За какво съм виновен? Задаваме си този въпрос пред същество, което е обичано и все още го обичам. Това чувство те изпълва и след това се връща обратно и тогава ние казваме, че човек не е виновен, не, но е отговорен ... Аз съм.

gettyimages

Делон беше дълбоко наранен, когато Шнайдер умря и по някакъв начин той се обвиняваше за нейната смърт. Но любовта му към нея беше непоколебима и прощалните му думи към нея уловиха дълбочината на чувствата му към любовта на живота му.

Моят Puppelé, гледам те отново и отново. Искам да погълна всичките си очи и да ви казвам отново и отново, че никога не сте били толкова красиви и спокойни. Почивка. Тук съм. Научих малко немски с теб. Ich liebe dich. Обичам те. Обичам те, моя Puppelé.

Завинаги дамския мъж

По време на Делон никога не му липсваше женска компания и мнозина се чудеха защо настоява да има връзка с Шнайдер, когато може да има някой друг, когото пожелае. Говорейки в интервю за неговата персона и слава след 1960-те 'Пурпурна луна' Делон беше доста уверен в своя чар.

Всички жени бяха обсебени от мен. От 18-годишна до 50-годишна.

gettyimages

Наистина ли Делон беше виновен за мизерията и тъгата, които бяха в края на живота на Шнайдер? Дали щяха да бъдат по-добре женени въпреки злоупотребите? Това ли е великата любовна филмова история, която никога не е била?

gettyimages

Делон живее със своите съжаления, въпреки че се е оженил за Натали Белами през 1964 г. и в крайна сметка се развежда четири години след това. Той продължава да говори с умиление за единствената истинска любов, която е загубил.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: От приятели до влюбени: Как Деклан Донъли запази романтиката си с Али Астал в Hush-Hush

Популярни Публикации