Любовта, която завладява всичко: Историята на Джеймс Стюарт и Дълготрайния съюз на Глория Маклийн

- Любовта, която завладява всичко: Историята на Джеймс Стюарт и Дълготрайния съюз на Глория Маклийн - Знаменитости - Fabiosa

Холивуд беше виждал много любовни истории, но тази на Джеймс Стюарт и ГлорияХатрикМаклин е като истинско съкровище: истинско и рядко. Носителят на Оскар холивудски актьор, чието име се появява в такива заглавия като Историята на Филаделфия , Това е прекрасен живот , и Световъртеж избра бившата манекенка Глория Хатрик Маклийн за своя съпруга.

gettyimagesТе се запознават няколко години след войната, сключват брак година по-късно и оттогава остават неразделни. Любовта им беше чиста, всепоглъщаща и очевидна за всеки, който видя Джеймс и Глория заедно. И това е тяхната любовна история.

Страхотно начало

gettyimages

Когато Джеймс Стюарт се срещна за първи път с бъдещата си съпруга, той вече беше иконата на Златната ера на Холивуд и получи наградата на Оскар за изпълнението си Историята на Филаделфия . Глория пък беше 31-годишен бивш модел с двама сина от предишния си брак. Но тя беше умна, интелигентна и красива и беше достатъчно, за да открадне сърцето на легендарния актьор.Веднага разбрах, че тя е чистокръвна. За мен това беше любов от пръв поглед. Тя беше от онова момиче, за което винаги съм мечтал. Видът, който свързвате с откритата страна, гответе яхния и не припадате, защото е направена от разкроени катерици. Тя би гледала у дома на платноходка или сал; в грациозна люлка от клон на дърво в басейна.

Те завързаха възела през 1949 г., почти година след като се срещнаха. Джеймс дори осинови синовете на Глория Роналд и Майкъл. И само две години по-късно Глория ражда техните близначки - Кели и Джуди.

gettyimagesА Джеймс я обичаше с цялото си сърце и беше всеотдаен съпруг. Когато си припомня тези времена, Глория казах :

Мога честно да кажа, че през всичките години на нашия брак Джими нито веднъж не ми даде повод за безпокойство или ревност. Колкото по-бляскава е водещата дама, с която той играе, толкова по-внимателен ще бъде към мен.

До смъртта ги раздели

gettyimages

Любовта на Джеймс и Глория Стюарт наистина беше жива: двойката сподели 45 невероятни години заедно. Но в началото на 90-те Глория се разболя и беше диагностициран с рак на белия дроб. Тя загуби битката срещу болестта и почина през 1994 г.

След смъртта на жена си, Стюарт сякаш загуби смисъла на собствения си живот. По-късно писател и историк Майкъл Мън ще си спомни тези дни в своята книга Джими Стюарт: Истината зад легендата:

Глория беше в центъра на живота му и я нямаше.

Писателят разказа, че през следващите години Джеймс не излиза много и дори не се вижда със старите си приятели.

Три години след като загуби сърцето и душата си, емблематичната звезда си отиде от този свят. Но дори и днес Джеймс и Глория Стюарт служат като истински пример за истинска любов, която продължава до края.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 33 години заедно: Любовната история на Мери Тайлър Мур и Робърт Ливайн

Война Изкуство
Популярни Публикации