Маргарет Хамилтън получи изгаряния, за да заснеме великите сцени в „Магьосникът от Оз“, но филмът си заслужаваше

- Маргарет Хамилтън получи изгаряния, за да заснеме страхотните сцени в „Магьосникът от Оз“, но филмът си заслужаваше - Знаменитости - Fabiosa

Класическите филми ще живеят вечно. Трудно е да се оцени техният голям принос за развитието на международната кинематография. „Магьосникът от Оз“ е един от най-известните филми, който има статут на икона от пускането му през 1939 г. Интересният сюжет и невероятният актьорски състав направиха този филм истинският шедьовър на своя жанр. Въпреки това, някои факти за филма все още могат да смаят публиката след толкова много години.

Магьосникът от Оз (1939) / Warner Home VideoОтнемаха 5 режисьори и 14 сценаристи, за да изведат „Магьосникът от Оз“ на големия екран. Продуцентът Луис Майер искаше да създаде филм, който да победи успеха на едноименната книга. Искаше да направи впечатляващи декорации и костюми, които да пренесат зрителите от реалността в магическия свят на Оз. По това време студията не разполагаха със същите високи технологии като сега, така че процесът на създаване на филми изискваше много време и усилия.Магьосникът от Оз (1939) / Warner Home Video

Актрисата на злата вещица, Маргарет Хамилтън, дори получи изгаряния в сцената, където изчезва в облак дим. Актрисата прекара няколко седмици в болницата, преди да се възстанови достатъчно, за да завърши ролята си. Когато Хамилтън продължи да стреля, тя отказа да действа във всяка сцена с огън.Ще се върна на работа при едно условие - няма повече фойерверки!

Актрисата също трябваше да премине през друга трудност. Работата беше там, че гримът на Злата вещица беше токсичен, така че Хамилтън трябваше да живее на специална течна диета, за да избегне случайно поглъщане.

Лицето ми остана зелено в продължение на седмици, след като снимането завърши поради съставките на медна основа в грима ми.

Днес е трудно да си представим някой друг, вместо Хамилтън да играе Злата вещица във филма. В едно от интервютата си актрисата споделя, че е взела ролята не заради парите, а защото „Магьосникът от Оз“ е любимата й книга от детството ѝ.

Cinemusic7888 / YouTubeНякои сцени в постпродукцията на филма бяха счетени за твърде страшни за децата и бяха премахнати от окончателната версия, а повечето от тези сцени включваха Хамилтън. Но актрисата не беше разстроена, защото много се грижеше за децата и се страхуваше, че образът й на злата вещица ще създаде погрешно впечатление за нея.

Cinemusic7888 / YouTube

Маргарет Хамилтън определено беше една от най-талантливите и впечатляващи актриси на всички времена. Ние я обичаме и се възхищаваме от страхотните филми, в които е играла. Разбира се, по-голямата част от преданите фенове винаги ще помнят Хамилтън като Злата вещица от „Магьосникът от Оз“. Независимо от това, жертвата, която актрисата направи, за да вземе всички страхотни сцени, заслужава най-голямо уважение и цялостно признание.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ема Ферер, внучка на Одри Хепбърн, се появява на корицата на Harper’s Bazaar In Her Granny’s Famous Looks

Популярни Публикации