Меган Маркъл се превръща в ролеви модел за афро-американски момичета: „Черна принцеса в реалния живот всъщност може да бъде“

- Меган Маркъл се превръща в ролеви модел за афро-американски момичета: „Черната принцеса в действителност може да бъде“ - Знаменитости - Fabiosa

Чернокожите британци са много горди, че Меган Маркъл се омъжи за принц Хари и успя да стане член на кралското семейство. За много от тях тя се превърна в пример за подражание и пример за подражание.

gettyimagesТя е вдъхновение за толкова много хора! За толкова кратък период от време Меган проби бариерата кой може да бъде крал и промени представата за расата и идентичността във Великобритания и целия свят.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Роялс са загрижени: Меган Маркъл отново нарушава протокола

gettyimagesМного чернокожи хора твърдят, че кралската сватба отвлича вниманието от възхода на нетърпимостта и антиимигрантския нативизъм във Великобритания от ерата на Брекзит.

gettyimages

CBS News / YouTube16-годишният Тайлър Нюман казва, че Меган й е помогнала да осъзнае, че всичко е възможно:

Сега виждаме, че истинска черна принцеса всъщност може да бъде в британското кралско семейство. Така показва млади черни момичета, ... че подобно всъщност може да бъде реалност, а не просто фантазия, както в книгите с истории.

CBS News / YouTube

11-годишната Джейда Уотсън казва, че кралската сватба й е давала сила и увереност да направи повече и да не се страхува от нищо. Тя каза:

Чувствам, че няма значение, защото това е нейната самоличност. И фактът, че тя се идентифицира като бирациална и не се опитва да го скрие или нещо подобно, тя е много горда от това.

CBS News / YouTube

CBS News / YouTube

Въпреки това не всички хора са толкова развълнувани от този факт. Например Кехинде Андрюс, доцент по социология в Университета в Бирмингам, който стартира първата степен на чернокожите в Европа, казва:

Няма да й бъде позволено да бъде черна принцеса. Единственият начин тя да бъде приета е да премине за бяла. Ако има хора, които празнуват, това е малко наивно и ще бъдат много разочаровани.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Тя говори филипински! Меган Маркъл изненадва фен в Единбург

Въпреки всичко, любовта е най-важна за принц Хари и Меган Маркъл.

Какво мислиш за това?

gettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Меган Маркъл присъства на „Уроци на принцесата“

Популярни Публикации