Майлс Дейвис промени облика на джаза, въпреки че страда от болестта 'Sickle Cell'

- Майлс Дейвис промени лицето на джаза, въпреки че страда от 'сърповидно-клетъчна' болест - Знаменитости - Fabiosa

В продължение на повече от 40 години Майлс Дейвис завладя света със своята изключителна варя на джаз музика. Този забележителен ръководител на групи и композитор събра девет награди „Грами“ приживе и е известен като един от най-влиятелните участници в жанра музика.

Вграждане от Getty ImagesНо животът му не беше без предизвикателства. Майлс е роден през май 1926 г. със сърповидно-клетъчна болест, дегенеративно състояние, което бележи живот на постоянни здравословни проблеми и усложнения за музикалния гений.По време на живота и кариерата си Майлс се бори с болестта. Състоянието му се прераства до точката през 60-те години на миналия век, когато той се оттегля неволно от музиката. Прекъсването му продължи няколко години и той най-накрая се върна на музикалната сцена. Завръщането му обаче беше краткотрайно.

Вграждане от Getty ImagesЖивеейки през болката.

Майлс прави своя отпечатък с дебютния си албум през 1951 г., озаглавен Новите звуци [8] . През 1972 г. Майлс е участвал в ужасна автомобилна катастрофа, която е причинила още повече щети на крехката му рамка. Вече имаше анамнеза за чупливи кости и този инцидент само влоши състоянието му. Неспособен да се излекува достатъчно бързо, Майлс отново беше принуден да отдели почивка.

Вграждане от Getty Images

Евентуалното му предаване започва около този период, тъй като костите на тазобедрената става трудно се излекуват. И все пак Майлс беше решен да преодолее болката. Постепенно си върна пътя към правенето на музика и изяви, макар и с много по-бавни темпове от преди.Вечният оптимист

Въпреки медицинските предизвикателства, този упорит музикален маестро преодоля шансовете и продължи да живее с болестта до смъртта си през 1991 г. Той беше неуморен оптимист, който не желаеше да живее в славата на миналото. Това личи от разсъжденията му върху музиката му и от необходимостта да оцени живота в момента. Той казва:

Не искам да ме харесвате заради Kind of Blue. Като мен за това, което правим сега.

1985 г. го освобождава Арестуван си, с корици на„Човешката природа“ на Майкъл Джексън и „Време след време“ на Синди Лоупър.Майлс Дейвис също има последното си заснемано изпълнение шест години по-късно през 1991 г., заедно с известния продуцент Куинси Джоунс.

Вграждане от Getty Images

Едва 2 месеца след това той почина. Музиката му продължава да го надживява и наследството му в и извън записи е вдъхновение не само за страдащите от сърповидно-клетъчна болест, но и за семействата на хора, управляващи страдащите.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Стиви Уондър говори за влиянието на вярата му върху живота и кариерата му

Популярни Публикации