Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?

Последни актуални новини Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена? на Фабиоза

Теглото е изгаряне проблем за повечето жени, защото всички искат да бъдат в своите мечта форма. Но има ли стандарти за всяка възраст? Оказва се, че дори научно, нито полът, нито възрастта имат значение за идеалното тегло на човек, но има нещо, което да определи дали е нормално - индекс на телесна маса (ИТМ).Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена? Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?

Идеалното тегло е силно субективна представа, която до голяма степен зависи от вашето самочувствие, но строго от гледна точка на науката има тежест, която е здравословна, а има и такава, която не е. Можете да разберете всичко това, като изчислите своя ИТМ. Тя се основава на вашия ръст и тегло, но не и пол или възраст. Например високият ИТМ може да означава затлъстяване, а ниският може да сигнализира, че имате поднормено тегло, което също не е добре.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Защо да имаш голямо дупе не е лошо и 5 други факта за задните части

Как се изчислява ИТМ

Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена? Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?Anetlanda / Shutterstock.comИма специален формула за това. Трябва да разделите теглото си (в лири) на вашата височина (в инчове) на квадрат и след това да умножите резултата по коефициент на преобразуване от 703.

Ето илюстративно изчисление: Да предположим, че теглото ви е 143 паунда, а височината ви е 66 инча. И така, ИТМ = 143 ÷ (66 × 66) × 703 = 23,08 = Нормално!

За да изчислите своя ИТМ в метричната система, разделете теглото си (в килограми) на височината (в метри) на квадрат. И ето го, не е необходим коефициент на преобразуване.

Какво означава вашият ИТМ номер?

Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?

Според САЩ статистика за 2007-2010 г. средният ИТМ сред жените на възраст 40-49 години е 28,6. 50% от жените са под ИТМ от 28,2.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да изберем рокля за вашия тип тяло: Подробно ръководство от стилист

Как да определите идеалното си тегло

Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена? Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?Марина Солва / Shutterstock.com

Съществува и формула за това, дори няколко, но ние предлагаме да използвате Формула на Робинзон за жени: 49 кг + 1,7 кг х (височината ви в инчове - 60 инча). Следователно, ако сте високи 63,7 инча, тогава трябва да направите следното: 49 + 1,7 х (63,7 - 60) = 55,3 кг. Това е идеалното ви тегло!

Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена? Момент на истината: Има ли идеално тегло за 40-годишна жена?

Сега можете да изчислите своя ИТМ и да определите вашето „идеално тегло“ на действителните данни. Споделете го с приятелите си!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да изберем колан според вашата фигура, за да скриете несъвършенствата на тялото


Материалите в тази статия са само с информационна цел и не заместват съветите на сертифициран специалист.

Популярни Публикации