Морган Фрийман и други известни личности с фибромиалгия смело говорят за тяхното състояние

- Морган Фрийман и други известни личности с фибромиалгия смело говорят за тяхното състояние - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Фибромиалгията е едно от многото състояния, които не са много добре разбрани. Симптомите му включват широко разпространена мускулна болка, умора и проблеми с мисленето, концентрацията и паметта (понякога наричани „фибро мъгла“). Според научни оценки около 5 милиона възрастни американци имат фибромиалгия. Фибромиалгията често се появява едновременно с други състояния, които причиняват хронична болка. Диагнозата се основава на симптомите и се прави след изключване на други състояния, които имат подобни симптоми. Лечението обикновено включва комбинация от лекарства, разговорна терапия и промени в начина на живот.

Сред милиони пациенти с фибромиалгия има известни хора, които публично са признали диагнозата си. Тези смели знаменитости споделиха какво е да живееш с това състояние - това е ежедневна борба. Някои от тях дори трябваше да задържат кариерата си, тъй като симптомите им бяха толкова непоносими.Ето 5 известни личности, които дадоха на света да разбере, че фибромиалгията е реална:

Джо Гост

Джо Гост е бивш британски модел, чиято кариера е била повлияна от фибромиалгия. Както често се случва, лекарите първоначално не можаха да разберат какво не е наред с Джо. Тя каза по време на интервю на Тази сутрин шоу:

Когато излезете от болница и ви кажат, че всичко е нормално, трябва да сте щастливи, но не искам да ми казват, че всичко е нормално - просто искам да ми кажат какво ми е.

Симптомите на Джо бяха толкова лоши, че трябваше да спре да работи. През 2008 г. диагнозата беше потвърдена - мистериозното заболяване се оказа фибромиалгия.A.J. Langer

A.J. Лангер, известна с ролята си на Рейън Граф от телевизионния сериал „Моят така наречен живот“, започва да изпитва симптоми още в детството. Болката я накара да избере актьорството пред спорта. Майка й също беше диагностицирана със заболяването, но лекарите не вярваха, че Алисън също го е имала.

gettyimages

Актрисата разказа Живопис :Лекарите смятаха, че болката е изцяло в главата ми. При едно посещение чух лекар да казва на майка ми, че се преструвам. Симптомите ми взеха най-доброто от мен и бях лежал около година с болка, треска и стомашни проблеми. Тогава най-накрая бях диагностициран с фибромиалгия.

Sinead O’Connor

През 2003 г. Sinead O’Connor изпада в пауза, отчасти заради фибромиалгията си. Две години по-късно тя изненада феновете си с завръщане.

gettyimages

Синейд каза ХОТПРЕС :

Фибромиалгията не се лекува. Но е управляемо. Имам висок праг на болката, така че това помага - това е частта от умора, с която имам затруднения. Все пак опознавате вашите модели и ограничения, за да можете да работите и планирате около тях. Влошава се, очевидно, от стрес. Така че трябва да се опитате да поддържате живота тих и спокоен.

Морган Фрийман

gettyimages

Морган Фрийман започна да изпитва симптомите на фибромиалгия след автомобилна катастрофа. Въпреки че трябваше да се откаже от някои от хобитата си, като ветроходство и конна езда, поради това той все още поддържа положителна перспектива. Той каза Esquire :

Трябва да премина към други неща, към други концепции за себе си. Играя голф. Все още работя. И мога да бъда доста щастлив, просто разхождайки се по земята.

Лейди Гага

gettyimages

Лейди Гага се бори с фибромиалгия от години и наскоро реши да я разкрие:

Певецът е един от известните хора, които имат смелостта да говорят открито за болезненото състояние. Надяваме се усилията им да дадат глас на другите, които преживяват същото и да накарат хората, които не знаят какво е, да станат по-съпричастни.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Докато Лейди Гага продължава да се бори с фибромиалгия, Бионсе й изпраща най-сладкия подарък „Оздрави“

Знаменитости
Популярни Публикации