'NCIS: LA' Star Linda Hunt има рядка форма на нанизъм, която я причини 4'9 'Височина и дребен ръст

Последната актуална новина 'NCIS: LA' Star Linda Hunt има рядка форма на нанизъм, която я предизвика 4'9 'височина и дребен ръст на Fabiosa

Линда Хънт е най-известна NCIS: Лос Анджелис фенове като жилави, но обичани, Хети. Когато мислим за Линда, първото нещо, което идва на ум, е колко е дребна и всъщност актрисата е висока само 145 фута.NCIS: Лос Анджелис (2009) / CBS Television Studios

Но не се заблуждавайте от малкия й ръст, характера на Хънт NCIS затруднява всички и получава нейното заслужено уважение. За съжаление самата актриса трябваше да преживее много, преди да успее да спечели сърцата на феновете с невероятната си харизма.

Гети изображения / Идеално изображение

Линда се е справяла с насилници като дете

Известната актриса веднъж призна по време на интервю на CBS сутрин че често е била тормозена в училище поради височината си:Дразнеха ме много, сигурно бях, разбира се. Четвърти клас, пети клас, шести клас, всички си вдигаха шума освен мен. Не израствах.

Гети изображения / Идеално изображение

Оказа се, че Линда има хипофизарен нанизъм. Тя е диагностицирана като тийнейджър и е приела състоянието си. Хънт всъщност каза, че тормозът й е помогнал да преодолее стигмата на нанизъм и да стане жената, която е днес.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация от NCIS and NCIS: Los Angeles (@ncis_ncisla_fp) 23 юли 2019 г. в 9:34 PDT

Какво е хипопитуитарен нанизъм?

Хипофизата нанизъм е рядко заболяване, което произтича от недостатъчното производство на хормони в хипофизната жлеза. Тази жлеза е решаваща част от нашата ендокринна система и осигурява човешкия хормон на растежа.

sam100 / Shutterstock.com

Ако хипофизната жлеза показва признаци на ниско производство на хормони при деца, това може да доведе до нарушен растеж, известен също като нанизъм. Възможно е донякъде да се нормализират нивата на хормоните и да се помогне на детето да достигне редовен ръст при ранно откриване на разстройството.

Хипопитуитарният нанизъм е доста рядък. Според a проучване проведено в Юта, е открит само 1 случай на дефицит на растежен хормон на 3500 деца.

pixelaway / Shutterstock.com

Трудно е обаче точно да се определи броят на случаите в световен мащаб, тъй като той може да варира поради липса на докладване.


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Популярни Публикации