Netflix 'Невероятно': Къде е истинската Мари Адлер днес?

Истинската Мари Адлер е на около 29 години днес. Къде е тя сега? И как се чувства тя към сериала? Нека разберем.

Гледали ли сте Netflix 'Невероятно' ? Ако да, знаете ли, че епизодите се основават на истинска история? Поредицата на Netflix е драматизация на сърцераздирателна, но истинска история. Сериалът описва изнервящото изпитание на младата жена Мари Адлер, която трябваше да преживее, след като съобщи за изнасилването си. Както се оказва, Мари е истинското име на жената и същото име, което е използвано в статията за истинското престъпление, разкривайки нейната история.

Нетфликс 'Невероятно' започва с бруталното престъпление: 18-годишната Мари е изнасилена. Тийнейджърката съобщава за изнасилването си, но никой не й вярва. Можете ли да си представите такава ужасна ситуация? По-късно момичето трябва да отмени доклада си. Толкова е несправедливо, нали?Изнасилването е реално и нейният случай току-що започва лов за изнасилвач, който е нападал жени във Вашингтон и Колорадо. Всичките осем епизода си заслужават да бъдат гледани, но какво ще кажете за истинската Мари Адлер? Къде е тя сега и харесва ли епизодите? Нека разберем.Нетфликс Невероятно (2019) / Netflix

Къде е истинската Мари Адлер сега?

Въпреки това, Netflix 'Невероятно' се базира на истинската й история, има някои малки недоразумения. Няма да намерите много информация за Мари Адлер, ако просто потърсите името й в Google. На първо място, всичко е свързано с неприкосновеността на личния живот, тъй като истинската Мари Адлер иска да запази нисък профил по очевидни причини. Докато ' Невероятно' следва статията на проекта „Маршал“, на която се основава предаването, има няколко разлики, когато говорим за някои герои и имена.Докато името Мари се появи от името, използвано в историята, което авторите предполагат, че е 'нейното второ име', Newsweek настоява фамилното име Adler „беше избран от продуцентите на шоуто.“

Историята на момичето в реалния живот обаче е почти идентична с тази, която можем да видим на екрана. Според статията Мари е имала проблемно детство, тъй като родителите й не са се грижили за нея. Тийнейджърката се срещна с биологичния си баща само веднъж и в същото време тя не е близо до биологичната си майка, както обикновено е майка „остави [момичето] на грижите на своите гаджета.“

Детските години на Мари не са били щастливи, тъй като е трябвало да се премести в различни приемни домове и е трябвало да премине през сексуално и физическо насилие. Веднъж Мари разкри, че когато е била тийнейджър, е била „седем различни лекарства. А Zoloft е наркотик за възрастни - бях на това в осем.Според статията ранните й години бяха просто ужасни:

[Мари] не знае дали е посещавала детска градина. Спомня си, че е била гладна и е яла кучешка храна. Тя съобщава, че е постъпила в приемна грижа на шест или седем години.

Когато момичето беше на 18 години, тя се присъедини към специална програма, наречена Project Ladder, предназначена да помогне на тийнейджърите да станат на крака, тъй като може да бъде трудно да живеете сами, след като прекарате много години в приемна грижа. Това беше нейният шанс да започне нов живот. Мари започна да живее самостоятелно: премести се в малка резиденция, наблюдавана от програмата. Беше апартаментът в Линууд, Вашингтон, където се случи трагедията. Един ден през 2008 г. Мари съобщи, че е била изнасилена в продължение на няколко часа и изнасилвачът е мъж, който влезе в дома й рано сутринта.

Нетфликс Невероятно (2019) / Netflix

Поредицата Netflix върши фантастична работа, възпроизвеждайки точно колко пъти трябва да си припомня същата ужасна история в детайли: тя трябва да разказва отново и отново и наистина е болезнено да гледа. Можем да забележим, че несъответствията между нейните разкази са резултат от процедурата. Момичето е принудено да разказва историята си, докато е емоционално и физически травмирано.

В резултат на това повечето възрастни не й вярват. Историята на Мари е пълна с несъответствия и миналото й поражда подозрения. Мари беше подскачана от няколко приемни домове и не беше най-довереният източник по това време. Дори приемната й майка Джудит не е убедена, че е била изнасилена и започва да насажда семе на съмнение с детективите.

Историята продължава с това, че Мари предприема сделка с контролирана пробация заради обвинението си за подаване на фалшив доклад. И е абсолютно сърцераздирателно за гледане. Историята на Мари обаче завършва оптимистично. Младата жена печели 150 000 долара в съдебен процес! Качва се в колата си и това символизира началото на новия й живот.

Днес истинската Мари е на 29 години. Жената наистина започна нов живот извън Вашингтон и остави миналото си зад себе си. Тя държи ниско и няма да я намерите в социалните мрежи. Веднъж Мари се появи на Този американски живот през 2016 г., за да обсъдим наградената 'Невероятна история на изнасилването.' Искаше да разкаже историята си със собствения си глас.

Според авторите на нейната история Т. Кристиан Милър и Кен Армстронг, Мари работи като шофьор на камион и все още поддържа връзка с Кен. Веднъж Кен каза на NPR:

Тя се справя добре. Едно от нещата, които Мари ни каза, е, че след като всичко това се случи, тя не искаше да живее в страх.

Какво мисли истинската Мари Адлер за Netflix 'Невероятно'

Нека обаче се върнем към поредицата. Истинската Мари Адлер харесва ли шоуто? Какво мислиш? Според авторите на историята жената се чувства комфортно в сериала. Кен Армстронг пише:

Преди две седмици се обадих от Мари. Тя ми каза, че току-що е гледала сериала. Наблюдаването на това беше трудно, каза тя. 'Наистина плаках доста', каза тя. Но тя беше решила, че иска и се радваше, че го направи. Тя нарече шоуто „отлично“.

Въпреки че истинската Мари Адлер одобри шоуто, има един конкретен епизод, на който тя обърна внимание. Сцената се случва в първия епизод, когато Мари е била под реален натиск, разговаряйки с полицията. Кен Армстронг пише:

Попитах Мари дали мога да споделя нейните мисли в Twitter. Тя каза, че ще бъде добре. Тя изтъкна по-специално една сцена - в първия епизод, в който се сблъсква с полиция и ректанти. Мари ми е казвала и преди, че за нея може да е борба да изрази чувствата и мислите си с думи. В тази сцена, каза тя, Кейтлин Девър улови нейната борба. 'Беше като перфектно', каза тя.

Нетфликс Невероятно (2019) / Netflix

Според сериала не само полицията й е повярвала. Нейните бивши приемни майки също не бяха убедени. Нещо повече, те споделиха тези подозрения с детектива, разглеждащ случая. Относно истинската реакция на Мари към тези сцени, Кен Армстронг пише:

Сериалът показва как две от бившите приемни майки на Мари се съмняват в нейната сметка. По-късно и двамата й се извиниха. Мари прости и двете. Тя поддържаше връзки и с двамата. След като завърши сериала, Мари се обади и на двамата, за да ги успокои: Шоуто не ви демонизира. Тя насърчи и двамата да гледат.

Той добави:

И гледането на последния епизод, гледането на пресъздаването на затварящите се детективи в Колорадо, предостави на Мари нещо, което тя не очакваше. „Виждайки как го прибират, това беше затваряне за мен“, каза тя.

Чудесно е да се знае, че истинската Мари Адлер хареса сериала и шоуто не я претравмира. Понякога това не винаги е добра идея да покажете реална история на екрана. Но в този случай изглежда приемливо. Може би дори помогна на истинската Мари Адлер да се почувства по-добре. И какво мислите?

Филми
Популярни Публикации