Любовната история на Питър Дженингс и Кати Мартон: Защо най-красивият журналистически роман се превърна в кисел?

Последни актуални новини Любовната история на Питър Дженингс и Кати Мартон: Защо най-красивият журналистически роман стана кисел? на Фабиоза

Звездният водещ и репортер на ABC Питър Дженингс го няма повече от десетилетие, но мнозина все още го виждат като отличен пример за журналистически постижения.

Те казват, „Зад всеки велик мъж стои велика жена“ , а за Дженингс бяха четирима през цялата му кариера. Известният журналист беше женен четири пъти, а най-широко обсъжданият му брак беше с Кати Мартон. За съжаление двамата се разделиха през 1993 г., след 14 години брак и раждане на две деца. Въпреки че любовната им история имаше тъжен край, годините, прекарани заедно, бяха пълни с романтика.неопределеноgettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Красива, но тъжна любовна история на Франк Синатра и Ава Гарднър

Започна като романтика на работното място

Кати и Питър се срещнаха в Лондон през 1977 г. По това време той беше главен чуждестранен кореспондент на ABC, а тя беше репортер, работещ за мрежата. Кати беше чувала, че Питър е дамски мъж. Тя каза Хора :Навсякъде, където отидох за ABC, срещах жени със страшни истории за Питър Дженингс, които да разказвам. Не исках да бъда един от тях.

Но когато се срещнаха лично, и двамата бяха омагьосани. След първата им среща Кати осъзна колко всъщност е непретенциозен Питър. Говорейки с Хора , тя описа впечатлението си от него:

Той изобщо не беше като Джеймс Бонд. Той беше роден в селските райони канадец с невероятна енергия и детско любопитство към света.неопределеноgettyimages

Началото на брачния им живот

Романтиката на Кати и Питър разцъфтя и те завързаха възела през 1979 г. Същата година двойката посрещна дъщеря си Елизабет. През 1982 г. Кати ражда сина им Кристофър.

Семейството се премести в Ню Йорк, когато Дженингс замени покойния си колега като основна котва на ABC Световни новини тази вечер . Докато кариерата му вървеше напред, съпругата му се грижеше за децата им и пишеше нова книга.

неопределеноgettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Нестандартната и истинска любовна история на Джон Ленън и Йоко Оно

Въпреки натоварения си график, Питър Дженингс беше настоящ баща и той направи всичко възможно работата му да не пречи на семейния живот.

Говорейки с Хора през 1984 г. той си спомни момент, когато дъщеря му залепи реклама с негова снимка върху хладилника и той я замени с детските рисунки.

неопределеноgettyimages

Болезненият развод

През 1993 г. хората бяха шокирани, когато Питър Дженингс и Кати Мартън обявиха раздялата си. Изглеждаше, че имат перфектен семеен живот, но неговите и нейните професионални амбиции се сблъскаха и в крайна сметка доведоха до развода.

В рамките на няколко години след развода, Дженингс и Мартон се ожениха повторно. Изглеждаше, че не бяха в много добри отношения след раздялата си. В нейните мемоари от 2012г Париж: Любовна история , Мартон описа причините, поради които напусна Дженингс. Според нея той искал „Щатен поддръжник на всичките му усилия и нужди, само минимално разсеян от нейните собствени.“

Какво можем да научим от любовната история на Дженингс и Мартон с тъжен край? Да бъдем внимателни към нуждите на другия в всеки област на живот би могла да спаси брака им. За съжаление това не беше така.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Звездният вестник на ABC Питър Дженингс се поддаде на рак на белия дроб само 4 месеца след като беше диагностициран. Какво можем да научим от неговата история?

Популярни Публикации