Сила на молитвата в брака: молитви, които двойките трябва да казват един на друг

- Сила на молитвата в брака: молитви, които двойките трябва да казват един на друг - вдъхновение - Fabiosa

Няколко фактора са известни със способността си да насърчават интимността между двойките. Някои от тях включват често срещани нощи, взаимно ангажиране в ежедневна дейност, която двамата партньори се радват, редовен секс и открита комуникация между другите.Има обаче една дейност, която, ако се занимава редовно, може да надвие всичко гореспоменато и да насърчи любовта и пълното блаженство в дома. Става въпрос за двойки, които се молят един за друг.

Джон Неф / Shutterstock

Защо молитвата е важна в семейството

Обикновено в много християнски домове има рецитал за факта, че когато едно семейство се моли заедно, те неизбежно ще останат заедно. Това е абсолютно вярно. Когато двойките се молят един за друг, те се обръщат към душата си и служат на специфичните нужди на другия по такъв начин, че да не могат да направят това по друг начин.

Въпреки че понякога може да не успеете да се утешите един с друг само с думи, вместо това можете да се молите. Когато правите това един за друг, Светият Дух, знаейки специфичните нужди на всеки човек, ще му служи съответно.Пак ви казвам, ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да е, което поискат, това ще бъде направено за тях от Моя Отец на небето (Мат. 18:19).

Вероятно най-добрата част от семейната молитва е, че и двамата можете да постигнете повече на мястото на молитвата. Има нещо в съгласието на двамата ви в гардероба, което прави вашата заявка неустоима!

негов само / Shutterstock

Как съпрузите и съпругите трябва да се молят един за друг

Най-общо казано, съпругът трябва да се моли за жена си, докато тя присъства физически, както и по време на неговата частна молитва. Това не е защото един от двамата има предимства пред другия. Въпреки това може да има някои неща, които искате да кажете на Господ от името на съпруга си, които може да не ви е удобно да кажете, когато и двамата се молите заедно.

Освен това, когато се молите един за друг в личния си живот, можете да го правите за по-дълги периоди от време и да изразявате всичките си емоции и дълбоки мисли на Бог без ограничения, без нито един от вас да се чувства зле.

Въпреки това, ако се молите за жена си всеки ден, когато тя присъства, или тя се моли за вас всеки ден, когато присъствате, може да създаде специален момент на свързване за вас. Това е така, защото можете да видите сърдечните желания на партньора си за вас, изразени по мощен начин към Бог, който може да ги осъществи.

Линкълн Роджърс / Shutterstock

2 молитви Съпрузите трябва да казват ежедневно за своите съпруги

За да ходим по начин, достоен за Господ, напълно угоден за него: да дава плод във всяко добро дело и да се увеличава в познанието на Бог (Кол. 1:10).

Господи, моля се за жена ми (слот на името на жена ти тук) тя да живее достоен за теб живот и да ти угажда по всякакъв начин. Декларирам, че тя е плодородна и дава плод във всяко добро дело, докато расте във вашите познания в името на Исус.

Който прощава беззаконието ти,който лекува всички ваши болести,който откупува живота ти от ямата,който те увенчава с непоколебима любов и милост,който те удовлетворява с добротака че младостта ти да се обнови като орелската (Псалм 103: 3-5).

Татко, благодаря ти, защото прости на жена ми (слот на името на жена ти тук) от всички грехове и излекува всичките й болести. Следователно, тя ще живее в здраве през всички дни от живота си. Благодаря ти, Господи, че я изкупи от смъртта и я увенча с твоята любов и нежни милости. Господи, благодаря ти, че изпълваш живота й с всяко добро нещо в името на Исус. Нека нейната младост непрекъснато се обновява като на орела (Амин).

Vibe Images / Shutterstock

3 молитви Съпругите трябва да казват ежедневно за своите съпрузи

Почитайте Господас вашето богатство и с първите плодове на цялата ви продукция(Пр. 3: 9).

Татко, моля се съпругът ми (слот на името на съпруга ти) да те почете с всичко, което притежава и цялото си същество. Моля се той непрекъснато да те обича, да се покланя и да те обожава като Господ.

Нека той бъде напътстван да води семейството ни в нещата на Господ в името на Исус. И нека хамбарите му да се пръснат от вашите благословии, а чашите му за вино да се напълнят с вашата доброта в името на Исус.

Доверете се на Господс цялото си сърце,и не се облягайте на собственото си разбиране(Пр. 3: 5).

Господи, моля се да помогнеш на съпруга ми (слот от името на съпруга ти) да се довери напълно на теб, а не на себе си. Помогнете му да ви постави на първо място във всичко, което прави, и по този начин вие ще насочвате пътя му и ще увенчавате всяко негово усилие с добър успех в името на Исус.

Джон Неф / Shutterstock

Господи, моля се да предпазиш съпруга ми (слота от името на съпруга ти) от умишлени грехове. Не им позволявай да го контролират, Господи. Нека бъде свободен от вина и невинен за голям грях. И отче, нека думите на устата му и размишленията на сърцето му бъдат приятни за вас (Амин).

Това в никакъв случай не е изчерпателен списък, а полезно ръководство, за да започнете. Можете също така да помислите да се молите специално за предизвикателство или трудност, която съпругът ви може да изпитва в момента.

Източник: Beliefnet

Популярни Публикации