Майката на принцеса Даяна беше изтръгната от кралски особи, когато Даяна умря и дори не й беше позволено да види тялото й

На Франсис Шанд Кид не бе позволено да види тялото на дъщеря си или да говори за смъртта й, преди новината да бъде съобщена на световните лидери.

Документален филм на Netflix, озаглавен Кралската къща на Уиндзор шокира феновете с неочаквани разкрития за британското кралско семейство. Поредицата се потопи в проблемното детство на принцеса Даяна.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от @dianacambridgesgallery на 16 ноември 2016 г. в 12:38 ч. PSTРазказвачът на документалния филм сподели, че Даяна и нейните братя и сестри са били свидетели на ожесточена битка за попечителство след развода на родителите им. Майката на лейди Ди, Франсис Шанд Кид, трябваше да се откаже от децата си, въпреки че ги обичаше.

Франсис беше замразена от кралски особи след смъртта на Даяна

Бившият иконом на лейди Ди Пол Бърел твърди, че покойният крал и майка й са имали огромен бой 6 месеца преди смъртта на принцесата.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Диана и Доди (@princessdiana_art) на 20 ноември 2018 г. в 1:30 ч. PSTСпоред Бърел Франсис дълбоко не одобрява връзките на дъщеря си с Хаснат Хан и Гулу Лалвани, които тя изразява по телефона. Икономът отбеляза, че е намерил Даяна да плаче и да се кълне, че не иска да вижда майка си отново.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Дженифър (@ladydianafan) на 15 август 2017 г. в 17:42 ч. PDT

Сигурни сме обаче, че ако не беше съдбоносната автомобилна катастрофа, двете жени щяха да се поправят. И все пак Даяна почина, преди да има шанс да се помири с Франсис.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Royal-ish (@_althorp) на 27 май 2019 г. в 6:48 ч. PDT

По-късно Кид разкри, че цялото кралско семейство я е замразило от погребението на дъщеря си. Тя също така отбеляза, че дори не й е било позволено да види тялото си.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Диана и Доди (@princessdiana_art) на 4 декември 2018 г. в 1:07 ч. PST

Освен това кралските особи й забраниха да споделя ужасната болка от загубата на Даяна, докато Дворецът не информира световните лидери. Франсис Шанд Кид почина 7 години по-късно след дълга битка с болестта на Паркинсон и мозъчния рак.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Royalty Thru The Ages (@royaltythrutheages) на 3 юни 2018 г. в 16:05 ч. PDT

Децата и внуците на Кид присъстваха на погребението й в римокатолическата катедрала, включително принц Хари и принц Уилям, които четяха там.

Популярни Публикации