Спомнете си как през 2003 г. Джордж Клуни си направи жестока шега за болестта на Алцхаймер на Чарлтън Хестън?

Последни новини Спомнете си как през 2003 г. Джордж Клуни си направи жестока шега с болестта на Алцхаймер на Чарлтън Хестън? на Фабиоза

През 2002 г. легендарният холивудски актьор Чарлтън Хестън обяви, че е диагностициран с болестта на Алцхаймер.

неопределеноgettyimagesПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Гледната точка на любовта: Как Джордж и Амал Клуни се влюбиха един в другТова беше сърцераздирателно откровение не само за неговите близки приятели и семейство, но и за многобройните му фенове и колеги по целия свят. С него се отнасяха с подкрепа и разбиране, докато не почина през 2008 г.

неопределеноgettyimagesНо не всички уважаваха състоянието му.

Нечувствителната забележка на Джордж Клуни

През 2003 г., малко след като Хестън разкри болестта си на Алцхаймер, Джордж Клуни произнесе реч на събитието на Националния съвет за преглед, в която си позволи противоречива шега за болестта на легендата, както се споменава в Пол Г. Робъртс Книга :

Чарлтън Хестън обяви отново днес, че страда от болестта на Алцхаймер ...неопределеноgettyimages

Клуни получи много топлина за такава безчувствена шега, но не беше готов да се извини. Той вярваше, че Хестън заслужава всичко, което някой може да каже за него, тъй като е бил шеф на Националната асоциация на стрелците, а Клуни е бил открито против оръжията.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Джордж Клуни веднъж подари 14-те си най-добри приятели по 1,3 милиона долара, за да благодари за отдаденото им приятелство

По това време Хестън избра да игнорира коментара на Джордж, позовавайки се, че е преодолял много трагедии през живота си, а коментар от актьор, когото не познава, няма да го притеснява.

Реакцията на обществеността все още е силна

И все пак дори след много години обществеността си спомня шегата на Клуни и не може да му прости такова сурово отношение.

Клуни все пак се извини

Дали това е бил натиск от обществеността или събудена съвест, но Джордж Клуни се извини на Чарлтън Хестън, както разкри в интервю с Esquire :

Написах му писмо, в което казвам, че обикновено избягвам да се шегувам за сметка на хората, затова ви изпращам извинение и получих наистина хубаво писмо от жена му.

неопределеноgettyimages

Понякога знаменитостите казват публично погрешни неща, но за тях е важно да осъзнаят грешките си и да оправят нещата.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Джордж Клуни се отваря за това как бащинството е променило живота му веднъж завинаги

Джордж Клуни
Популярни Публикации