Интелигентни съвети за интроверти, които искат да научат как да се справят с конфликтите по правилния начин

- Умни съвети за интроверти, които искат да научат как да се справят с конфликтите по правилния начин - Lifehacks - Fabiosa

Някога чудили ли сте се защо различните хора реагират по различен начин на конфликти? Отговорът се крие в личностните типове. Интроверти , по-специално, обикновено избягвайте конфликтите, доколкото е възможно.

Ariwasabi / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Той е на 16 и е гигант: Запознайте се с най-високия тийнейджър в света, който не може да спре да растеМайкъл Нусбаум от Университета в Невада отбелязва, че оттеглянето често се приема от повече интроверти, отколкото екстроверти. Това е рефлекторно действие, но понякога може да се тълкува като асоциално поведение.

verbaska / Shutterstock.comЗа интроверт често се изисква допълнително време, за да се анализира ситуация и да се обработят мисли, преди да се предприемат действия. Дори в случаите, когато конфликтът не може да бъде избегнат, интровертът може да открие затваряне много по-късно.

pathdoc / Shutetrstock.com

Справяне с конфликта по правилния начин

Независимо от типа личност, с конфликтите трябва да се работи внимателно, за да се избегне ескалация. На интровертите обикновено се гледа като на симпатични, пасивни хора, които винаги избягват конфронтация и им липсва агресия.pathdoc / Shutterstock.com

Все още, интроверти може да се справя с конфликти, като е напорист. Изказването понякога е по-добра стратегия от бягството от устната размяна. С контрол и уважение интровертът може да разреши конфликт, без да вдига прах.

Носът / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Киану Рийвс финансира тайно проучвания за рак и детски болници

Понякога дори прости думи могат да направят много разлика. Казването на „и“ вместо „но“ може да успокои изтърканите нерви. Например, вместо да кажете „Виждам проблема ви, но трябва да се вслушате в моето решение“, кажете „Виждам проблема ви и трябва да чуете решението ми“. Новото изречение прави и двете позиции еднакво релевантни. И се предлага решение на проблем.

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Като правило избягвайте абсолютите. Не използвайте фрази като „Ти винаги“ или „Ти никога“. Никой не прави винаги едно конкретно нещо през цялото време. Хората вероятно ще получат още по-голяма защита, ако чуят тези думи. Вместо това говорете за честотата на действието, което причинява конфликт.

fizkes / Shutterstock.com

Необходима е интелигентност, за да се намери баланс при работа с конфликти, тъй като различните хора са длъжни да реагират по различен начин, в зависимост от ситуацията.

Управление на интроверти

Около една трета от хората на земята са интроверти. Може да са тихи, но повечето интроверти могат да бъдат много ефективни и общителни, ако се подхожда в правилната среда.

Стереотипирането наистина затруднява живота на някои интроверти, които могат да изпитат тревожност и екстремни пристъпи на срамежливост. Не помага много, че те също не обичат много малки приказки, а по-скоро формират дълбоки връзки с хората.

Разбиране на личност на интроверт и насърчаването им да бъдат по-гласни по отношение на своите мисли ще измине дълъг път, за да им помогне да се интегрират в ежедневните ситуации.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 7 издайнически знака на екстраверт: Те не винаги са в добро настроение

Съвети Изкуство
Популярни Публикации