Потребител на социалните медии твърди, че Мелания Тръмп има по-висок коефициент на интелигентност от Мишел Обама - Но хората смятат, че той лъже

Кой има по-висок коефициент на интелигентност: Мелания Тръмп или Мишел Обама? Нека разберем!

Когато Мелания Тръмп стана първата дама, много хора се чудеха за нейния коефициент на интелигентност. Нейната кариера на модел се разраства, когато тя е на 16 и след като навършва 17, Мелания се записва в най-големия университет в Словения, Университета в Любляна.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от първата дама Мелания Тръмп (@flotus) на 3 април 2017 г. в 10:07 ч. PDT

Тя избра дизайн и архитектура за своя специалност, но отпадна от университета година след това, за да продължи кариерата си в чужбина. Мишел Обама, от друга страна, е учила в Принстънския университет и е завършила специалност социология и е завършила афро-американски изследвания.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Мишел Обама (@michelleobama) на 22 май 2018 г. в 14:09 ч. PDT

Бившата първа дама завършва с отличие бакалавър по изкуства. След това тя спечели докторска степен по право (JD) от Харвардския юридически факултет. Някои хора обаче твърдят, че коефициентът на интелигентност на Мишел Обама е много по-нисък от този на Мелания Тръмп.Колко IQ зависи от образованието?

Нов мета-анализ на корелацията между IQ и образованието, състоящ се от резултатите, събрани от 28 проучвания, показа, че добавената година на обучение повишава IQ на участниците от 1 на 5 точки.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Мишел Обама (@michelleobama) на 19 март 2019 г. в 19:08 ч. PDT

Забелязано е обаче, че „IQ и общата интелигентност не са едно и също нещо.“ Ефектът от образованието може да е свързан с подобряване на определени умения, но не и с повишаване на общата интелигентност.

Кой има по-висок коефициент на интелигентност: Мелания Тръмп или Мишел Обама?

Един потребител на социалните медии сравнява IQ на Мелания Тръмп и Мишел Обама, твърдейки, че Мелания има по-висок, но не всички са съгласни с него.

Бившият професор на Мелания каза, че има много висок коефициент на интелигентност

Бившият професор на Мелания Тръмп, Блаж Матия Фогелник, който я преподаваше в словенския университет в Любляна, отбеляза, че първата дама трябва да премине „строг“ тест, за да влезе в институцията, което показва, че има „много висок“ коефициент на интелигентност.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от първата дама Мелания Тръмп (@flotus) на 22 април 2019 г. в 14:26 ч. PDT

Също така е известно, че г-жа Тръмп владее свободно 5 езика. Нещо повече, тя се установява в САЩ, след като получава „виза за Айнщайн“, която е „елитна“ програма, запазена за хора с „изключителни способности“. Но означава ли това, че нейният коефициент на интелигентност всъщност е по-висок от този на Мишел Обама?

Мелания Тръмп Мишел Обама
Популярни Публикации