Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест

Последни новини Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест на Fabiosa

Стив Маккуин беше един от най-емблематичните актьори през 60-те и 70-те. Можеше да участва в много други страхотни филми, но беше отнет от нас твърде рано, когато беше само на 50 години. Актьорът умира на 7 ноември 1980 г. след 2-годишна битка с рак на белия дроб . Най-тъжното от всичко е фактът, че смъртта му е могла да бъде предотвратена.

Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб На 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че един от Хобитата му предизвикаха смъртоносната болест gettyimagesПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Какво няма да направите за любов: Историята на провален брак между Стив Маккуин и Али МакграуКак е починал Стив Маккуин и какво е причинило заболяването му?

През 1978 г. актьорът развива постоянна кашлица. Около година по-късно му поставиха диагноза плеврален мезотелиом , вид рак на белия дроб, за който по време на диагностицирането му не е имало ефективно лечение.

През 1980 г. Маккуин заминава за Мексико, за да опита лечение в краен случай. През октомври същата година, докато все още е в Мексико, той претърпява операция за отстраняване на масивен тумор в черния дроб. Сърцето му спря на 7 ноември, само дванадесет часа след операцията.Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб На 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че един от Хобитата му предизвикаха смъртоносната болестgettyimages

Защо актьорът е развил рак на белия дроб в относително млада възраст? Пушенето беше една от причините, но имаше и друг основен фактор, който допринесе за заболяването му. Доктор Никълъс Гонзалес, който беше наставляван от един от лекарите, лекуващи Стив Маккуин, обясни какво е причинило на актьора да развие мезотелиом:

Мезотелиомът е свързан с излагане на азбест. Е, той беше фанатик на мотоциклети и по онова време тръбите на мотоциклетите бяха облицовани с азбест. Щеше да работи на собствените си мотоциклети - беше страхотен механик. Той е бил изложен на огромно количество азбест и в крайна сметка е с мезотелиом.Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб На 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че един от Хобитата му предизвикаха смъртоносната болестgettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Звездният вестник на ABC Питър Дженингс се поддаде на рак на белия дроб само 4 месеца след диагностицирането му. Какво можем да научим от неговата история?

Какво причинява развитието на мезотелиом?

Един от най-добре проучените фактори, които карат този вид рак да се развие, е излагане на азбест . Според Американско общество за борба с рака , хората с висок риск от излагане на азбест включват миньори, фабрични работници, производители и монтажници на изолации, железопътни и автомобилни работници, корабостроители, водопроводчици и строителни работници.

Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб На 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Steve McQueen загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Steve McQueen загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват на един от Хобитата му предизвикаха смъртоносната болестNerthuz / Shutterstock.com

Други фактори, свързани с мезотелиома, включват следното:

  • излагане на високи дози радиация, включително лъчева терапия;
  • излагане на вирус SV40;
  • излагане на зеолити.

Също така заболяването е по-често при мъжете, отколкото при жените, тъй като мъжете са по-склонни да бъдат изложени на азбест по време на работа.

Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин загуби битката си с рак на белия дроб На 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че едно от хобитата му е причинило смъртоносната болест Стив Маккуин е загубил битката си с рака на белия дроб на 50-годишна възраст. Лекарите вярват, че един от Хобитата му предизвикаха смъртоносната болестMinerva Studio / Shutterstock.com

Ако развиете упорита кашлица и други симптоми, които могат да предполагат рак на белия дроб , посетете Вашия лекар възможно най-скоро.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Пол Нюман умира от рак на белия дроб, въпреки че е спрял да пуши три десетилетия по-рано. На какво може да ни научи неговата история?

Популярни Публикации